Για ποια Ελένη, βρε γαμώτο;

του Παναγιώτη Κ. Μυλωνά, οικονομολόγου

– Ένα «άδειο πουκάμισο», είναι κι οι άθλοι μας στην οικονομία! (ΙΔΟΎ & ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΌΛ …)

Μπαίνοντας σε προεκλογική περίοδο η χώρα, το 2023, τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η Αντιπολίτευση, περί άλλων τυρβάζουν…

Και η Κυβέρνηση, κραδαίνει την επιδοματική της πολιτική, για την πανδημία του Covid-19 και για την ενεργειακή κρίση. Προβάλλοντας, ιδίως, την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης του 2019, το 2022, που της έδωσε και τη δυνατότητα -λέει- να ασκήσει την πολιτική της αυτή.

Ωστόσο, κανείς δεν της λέει, ότι, η πολιτική της αυτή -και στον τουρισμό- με την παγίδευση του, σ’ ένα ληστρικό τουριστικό παραγωγικό μοντέλο, με τον εφαρμοσμένο αθέμιτο ανταγωνισμό, που μας ασκεί η γερμανική TUI, με τη συνέργεια της γερμανικής Fraport, μα και της γερμανοτραφούς πολιτικής, όλου του πολιτικού φάσματος της χώρας μας. Γεγονότα που συνιστούν, δηλαδή, ένα άλλο, τεράστιο, Αυτογκόλ. Κι αυτό, προβλέπεται να είναι εκείνο που θα αποτελέσει ένα Βατερλό της οικονομίας μας, στο άμεσο μέλλον…

_Ι_Δ_Ο_Υ___Τ_ο___Α_Υ_Τ_Ο_Γ_Κ_ό_Λ_:

Το Αυτογκόλ, του ελληνικού “Τουρ Επιχειρήν”, στην παράγκα, του TUI-Gate, σκανδάλου, το 2022. Ήταν, με:

Αύξηση του λειτουργικού κόστους των ξενοδοχείων, το 2019 – ’22, στο: + 40%.

(Δηλώσεις Γρηγορίου Τάσιου, Πρόεδρου του Π.Ο.Ξ., όπως & στη φωτογραφία της παρούσας ανάρτησης, την οποία και επικολλούμε, με σύνδεσμο, στο τέλος του κειμένου.)

Αύξηση, στο ίδιο διάστημα, της ΜΚΚΤΔ (μέσης κατά κεφαλή τουριστικής δαπάνης), της Ισπανίας, κατά: + 41% & Τουρκίας: + 33%. Και

Αύξηση, στην ΜΚΚΤΔ, στην Ελλάδα, μόλις, κατά: + 11% !!!

( ΙΔΟΎ, λοιπόν & Το ΑΥΤΟΓΚόΛ… ).

– Σε ποιόν «πυροδότη ανάπτυξης» αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυρ. Μητσοτάκης ;;;

Και σε ποια ανάπτυξη, με πρωταθλήτρια τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, πάλι, στο Υπουργικό του Συμβούλιο;

Όταν: η Ανάπτυξη, είναι μόνο ονομαστική και η αποπληθωρισμένη, είναι καθαρή και σκέτη, οικονομική ύφεση. Αφού αυτή, είναι -σαφώς- κατώτερη του τρέχοντος πληθωρισμού!

Αλλά και ως ονομαστική ανάπτυξη, αυτή είναι κατώτερη μιας επιστροφής μας σε μια οφειλόμενη κανονικότητα. Όταν είναι πρόδηλο, πως, συνεχίζεται η αναβολή του -οφειλόμενου -να εκδηλωθεί, επιτέλους, αν δεν ματαιώθηκε κιόλας- φαινομένου- “ελατηρίου ανάπτυξης”. Με την αναστολή των πρωτογενών πλεονασμάτων, για την εξυπηρέτηση του Δ.Χ., μας. Μιας προσωρινή μας αναβολή, ένεκα της πανδημίας του Covid-19 και της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία. Μιας οφειλόμενης αντανακλαστικής υπερανάπτυξης δηλαδή, λόγω της προηγηθείσας τεχνικής υπερσυμπίεσης, με την απομείωση του: 25% του Α.Ε.Π. της χώρας μας, στα προηγηθέντα χρόνια των μνημονίων!

Και γενικότερα. Δεν αποφύγαμε την παρατεταμένη κακοδαιμονία, που ταλανίζει τη χώρα μας, διαχρονικά, όταν, ιδίως και σ’ όλους τους άλλους κλάδους και τομείς της ελληνικής οικονομίας σημειώνονται τα ανάλογα, όπως, π.χ. κι εντελώς ενδεικτικά:

Σύμφωνα με δημοσιευθείσα έγκυρη διεθνή επιστημονική έρευνα:

-Η “Μέση Στρεμματική Απόδοση” της γεωργικής παραγωγής, κατά τις συγκρινόμενες χώρες, έχει ως εξής. Ενώ:

-στην Ολλανδία είναι: 1.700 € / στρέμμα &

-στο Ισραήλ, είναι: 1.100 € / στρέμμα,

-στην Ελλάδα, είναι, μόλις: 190 € / στρέμμα !!!

Και επίσης:

-Η “αποδοτική” διαχείριση των Κοινοτικών μας Επιδοτήσεων, της ΕΟ.Κ. & Ε..Ε., από το 1981, έως το 2010 (και με καθεστώς θετικού ισοζυγίου των σχετικών πληρωμών, όπου, για κάθε: 100 χρηματ. μονάδες, που εισφέραμε, στο κοινό ταμείο, εισπράτταμε περί τις: 160 χρ. μον.), με την οποία εισέρρευσαν περί τα 200 δις €, plus, κοινοτικών πόρων. Άφησαν, όμως, διαχειριστικά ελλείμματα, πλέον των: 80 δις €, κατ’ εκτίμηση. Σε σχετική αρθρογραφία μου, είχα δημοσιεύσει και τα εξής, στο σύνδεσμο που σας επικολλώ κι εδώ, σε σύνδεσμο:

Κι η διαχείρισή τους αυτή, διεύρυνε το Δημόσιο Χρέος της χώρας, στο εξωτερικό, το οποίο και βρέθηκε να είναι ισοδύναμο ως και με τις καταθέσεις, Ελλήνων πολιτών, στο Εξωτερικό. Καταθέσεις οι οποίες, ποτέ δεν επέστρεψαν στη χώρα. Πολύ περισσότερο -δεν επέστρεψαν- όταν, η Αποεπένδυση της οικονομίας μας συνεχίστηκε για δεκαετίες. Και οι μεικτές Επενδύσεις μας εξακολουθούν, τις τελευταίες δεκαετίες, να είναι σαφώς κατώτερες, ως & των Αποσβέσεων. Ο δε “Ακαθάριστος Σχηματισμός του Παγείου Κεφαλαίου” της χώρας, ο οποίος το 2008, είχε καταγραφτεί στα: 62 δις €, το 2021, κατήλθε, σε ύψος, στα: 27 δις €, μόλις!!!

Γι’ αυτό, ας αναφωνήσουμε, όλοι μαζί, το εξής δίστιχο:

«Για ποια Ελένη, βρε γαμώτο;;; Ένα “άδειο πουκάμισο”, είναι κι οι άθλοι μας στην οικονομία…»>!!!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5664188120285233&id=100000823047236

Για άλλα άρθρα του κ. Μυλωνά πατήστε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώεδώ, εδώεδώ, εδώ, εδώ, εδώεδώεδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ.

Πραγματεία για τον τουριστικό κλάδο της οικονομίας μας, πατήστε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ.

Οι απόψεις των αρθρογράφων είναι προσωπικές, δημοσιεύονται στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, και δεν είναι απαραίτητο να εκφράζουν κι αυτές του new-economy.gr.