Τρεις διακοπές της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο πρόεδρος δεν δέχτηκε να δώσει το λόγο σε εκπροσώπους των συγκεντρωμένων που δεν αποχωρούν

Από την αποχώρηση της πλειοψηφίας σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που διακόπηκε πριν καν αρχίσει, ενώ ακολούθησαν περίπου 45 λεπτά της ώρας μετά άλλες δύο διακοπές, καθώς δεν υπήρχε διάθεση να ακουστούν οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί και αντιτίθενται στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία μονάδας srf στον ΧΥΤΑ Βόλου, που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Εκπρόσωποι των πολιτών που έγιναν την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Βόλου και όταν εκπρόσωπος των συγκεντρωμένων ζήτησε το λόγο για πέντε λεπτά, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς είπε ότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. και τελικά το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η πλειοψηφία αποχώρησε.

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ο Στέλιος Λημνιός είπε ότι η Δ.Α. δεν δέχτηκε να ακούσει το αίτημα των συγκεντρωμένων για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ενώ διαμήνυσε ότι δεν θα αποχωρήσουν «Αν κάποιος είναι να φύγει είναι αυτοί και όχι εμείς», δήλωσε ο Στέλιος Λημνιός.
Μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και φώναζαν συνθήματα όπως «όχι στην καύση σκουπιδιών».

Και νέα διακοπή

Μετά από περίπου 15 λεπτά της ώρας οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέστρεψαν στην αίθουσα, ο Στέλιος Λημνιός ζήτησε ξανά το λόγο και είπε όλος ο κόσμος ανησυχεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε να ακουστεί η άποψή τους.
“Να μας δώσετε το λόγο για πέντε λεπτά. Ανησυχούμε για μας και για τα παιδιά μας. Σεβαστείτε το λαό του Βόλου” δήλωσε ο κ. Λημνιός προς τον κ. Μουλά.
Ο κ. Μουλάς, διέκοψε για δεύτερη φορά τη συνεδρίαση, προκειμένου όπως είπε “να ηρεμήσουν τα πνεύματα”.
Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο φώναζαν συνθήματα «έξω η μαφία από το Δημαρχείο».
Στη διάρκεια της δεύτερης διακοπής, οι συγκεντρωμένοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφίας αποφάσισαν να παραμείνουν στο Δημαρχείο και να μην αποχωρήσουν.

Ακολούθησε νέα διακοπή

Περίπου 35 λεπτά μετά την πρώτη προσπάθεια έναρξης της συνεδρίασης, η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά, με τον Στέλιο Λημνιό να ζητά το λόγο και τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «θέλουμε το λόγο».
Τελικά και μετά από συζήτηση περίπου πέντε λεπτών που δεν οδήγησε κάπου, δέκα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα, ακολούθησε και νέα αποχώρηση της πλειοψηφίας και η τρίτη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε έντονο διάλογο ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Μουλάς είπε ότι η νομοθεσία δεν έχει όρους, ενώ έντονο διάλογο είχε και ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου με τον Στέλιο Λημνιό.
Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν τους συμβούλους κατά την αποχώρησή τους, ενώ αποφάσισαν εκ νέου να παραμείνουν στο Δημαρχείο.

Πηγή:magnesianews.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •