Η εθνική απονεύρωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων

Του δημοσιογράφου Θανάση Γκόρδη

Εξαιρετικό άρθρο τής γνωστής ποινικολόγου Ειρήνης Μαρούπα στην σημερινή (4/4) εφημερίδα “Παρασκήνιο”, για την άθλια απόφαση να παραπεμφθεί υπολοχαγός στην Λέσβο επειδή έλεγε συνθήματα κατά τής Τουρκίας!

Αξίζει να διαβαστεί το εν λόγω άρθρο: “Η καταγγελία ότι υπολοχαγός σε στρατόπεδο στην Λέσβο, ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα ανάμεσα στα οποία το: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία», προκάλεσε ερώτηση βουλευτού τού ΚΚΕ αναφορικά με “ρατσιστικά, εθνικιστικά συνθήματα”!

Το αδιανόητο είναι, όμως, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε πως διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κατά τού συγκεκριμένου αξιωματικού!

Και πως «σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γεγονός αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο συμβάν σε άλλο στρατόπεδο τής Λέσβου και εν γένει τής επικράτειας»! Μάλιστα!

Αντί ο υπουργός να εκθειάσει την συγκεκριμένη ενέργεια τού αξιωματικού στο στρατόπεδο τής Λέσβου, επειδή προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό και υψηλό το εθνικό φρόνημα το δικό του και των συστρατιωτών του, τον ελέγχει για την πολύ κακή του πράξη!!! Επειδή είπε τι; Το αυτονόητο! Ότι το τουρκικό κράτος, που μάς απειλεί καθημερινά από τον υψηλότερο αξιωματούχο του ως τον λαό του, πως θα μάς «πνίξει στο Αιγαίο όπως τους παππούδες μας» (!), πριν σκεφτεί να κινηθεί εναντίον μας, καλό είναι να βάλει καλά στο μυαλό του ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Καθώς και ότι την έννοια τής ασύμμετρης απειλής, οι απόγονοι τού Οδυσσέα που κατασκεύασε τον δούρειο ίππο, την γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από εκείνους και θα την πραγματοποιήσουμε οργανωμένα, ως κράτος, με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Κι εννοείται δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Τουρκία, αν καταληφθεί έστω και μία σπιθαμή ελληνικής γης!

Όμως όχι. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, αυτό απαγορεύεται να το σκεφτεί και να το τραγουδήσει Έλληνας αξιωματικός! Κι ας υπηρετεί την πατρίδα, όχι απλώς στην παραμεθόριο, (πολύ μακριά από το εθνικά αποστειρωμένο πεντάγωνο), αλλά πολύ περισσότερο, στην Λέσβο. Στην Λέσβο που πριν έναν χρόνο αλλοδαπή ΜΚΟ (δηλαδή μυστικός στρατός που ενεργεί υπέρ ξένων εθνικών συμφερόντων), μάς ενημέρωσε ότι υπάρχει η «ελληνική μεριά» τού νησιού (στην οποία εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού).

Και υπάρχει και η άλλη μεριά τού νησιού, «η δική τους», που δεν είναι ελληνική, και στην οποία δεν εντοπίστηκαν κρούσματα. Στην Λέσβο, για την οποία το πανεπιστήμιο Turku τής Φινλανδίας, δημοσίευσε έρευνα που δήθεν “τεκμηριώνει” ότι στην Ελλάδα «συντελείται εθνοκάθαρση», και «πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των μεταναστών από την άσκηση της ελληνικής κυριαρχίας»!! Τα οποία “ατομικά δικαιώματα” των λαθρομεταναστών (αυτών δηλαδή που μπήκαν παράνομα και αντίθετα στην βούληση τού ελληνικού λαού, χωρίς άδεια και χωρίς δικαίωμα, στην ελληνική επικράτεια) υπερισχύουν τής αυτονόητης ελληνικής κυριαρχίας στην Λέσβο! Οι Φινλανδοί τουρκοπράκτορες την αποκάλεσαν μάλιστα, «κατ’ όνομα» μόνο κυριαρχία (“titular nation”)!

Δηλαδή μάς είπαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα νησιά μας είναι τύποις ελληνικά, και τύποις ασκείται εκεί η ελληνική κυριαρχία… Ενώ κατά την τουρκική προπαγανδιστική, δήθεν πανεπιστημιακή, εργασία από την Φινλανδία, καθιερώνεται εν τοις πράγμασι νέα κυρίαρχη νομιμότητα. Αυτή που ανταποκρίνεται στα ζωτικά συμφέροντα και δικαιώματα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που μάς στέλνει η Τουρκία για να εποικίσει και να καταλάβει εύκολα τα νησιά μας! Σ’αυτήν την Λέσβο, ακούστηκε αυτό το τραγούδι, από αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αναρωτιέμαι: Στην Αμερική οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που βομβαρδίζουν κράτη χωρίς καμία αναστολή, τι τραγουδούν για να ενισχύσουν το φρόνημα των στρατιωτών τους; «Περνά περνά η μέλισσα»;

Οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, τι τραγουδούν για να εμπνεύσουν τα στρατεύματα τους; Και τι να τραγουδούν οι Έλληνες στρατιώτες που θα κληθούν να υπερασπιστούν τα εδάφη μας; Το “Ave Maria” τής Μαρίας Κάλλας για την πνευματική καλλιέργειά τους; Ή το λαϊκότερον «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα», για να προετοιμάζονται να πεθάνουν σαν τούς προγόνους μας που σφάχτηκαν στην Σμύρνη (φέρνοντας και μια γυροβολιά), όπως μάς έταξαν οι Τούρκοι;

https://www.facebook.com/thgordis?__cft__[0]=AZVasxuVMdHGpL6W-NqVk6kGnHclPmQzfbXFRigRUlJ8J12gJ-DW5QsssGG6lbJXWrqq42MK8NEiN3VrhWHJbS7hZgOQFsTujJQ1s_cwSfJ8UwbqZzMswfNe0YqON_WN_K0&__tn__=-UC%2CP-R