«Η σιωπή να σταματήσει»: Πυρά Κόρμπιν στη διεθνή κοινότητα για τον φόνο 29 Παλαιστινίων στη Γάζα

Ο επικεφαλής των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν επέκρινε χθες Σάββατο το Ισραήλ για τον φόνο τουλάχιστον 29 Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη διάρκεια κινητοποιήσεων στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και επέκρινε τη διεθνή κοινότητα για τη σιωπή της.

Στη διάρκεια διαδήλωσης έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο Κόρμπιν κατήγγειλε «τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων» απέναντι «στις παράνομες και απάνθρωπες» ενέργειες του Ισραήλ, ενώ ζήτησε από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να στηρίξει το αίτημα του ΟΗΕ για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τη χρήση πραγματικών πυρών από τους Ισραηλινούς στρατιώτες «εναντίον του πλήθους των άοπλων πολιτών».

Ο επικεφαλής των Εργατικών πρότεινε εξάλλου η βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πώληση όπλων σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ, οι οποίες ενδέχεται να τα χρησιμοποιούσουν «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι δηλώσεις αυτές του Κόρμπιν έγιναν αφού ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ την Παρασκευή εναντίον των Παλαιστίνιων που είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τουλάχιστον εννέα άοπλους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένας δημοσιογράφος, αλλά και να τραυματίσουν εκατοντάδες ακόμη.

Ο τρόπος που αντέδρασαν οι αρχές του Ισραήλ στις διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας επικρίθηκε έντονα από οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κατήγγειλαν τη χρήση πραγματικών πυρών εναντίον διαδηλωτών που δεν απειλούσαν με κανέναν τρόπο τη ζωή ισραηλινών στρατιωτών.

Πηγή:cnn.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •