Το στοιχείο που δείχνει ότι στήθηκε παγίδα στους δύο στρατιωτικούς

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες κατω από τις οποίες έγινε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, προκαλεί η πληροφορία που περιήλθε στην ιστοσελίδα Hellas Journal για μονομερείς ενέργειες, που ειχε προβεί η Τουρκία στην συνοριακή γραμμη, στήνοντας ουσιαστικά «παγίδα» στην ελληνική περίπολο.

Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία μονομερώς είχε αφαιρέσει πασσάλους, οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά τη συνοριακή γραμμη.

Συνήθως για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να εχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής. Αν και δεν είναι γνωστό εάν ειχε υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτησή τους ειχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά.

Η περιπολία των δύο στρατιωτικών είχε και αυτό το περιεχόμενο, του ελέγχου δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στη θέση τους, κάτι που δεν ειχε γίνει. Αντιθέτως οι δύο στρατιωτικοί είδαν τα ίχνη από πατημασιές τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι ειχε συμβεί και εάν ειχαν τοποθετηθεί σε λαθος σημείο οι πάσσαλοι.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία περί αφαίρεσης των πασσάλων ώστε να προκληθεί το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, είναι προφανές ότι ειχε στηθεί ουσιαστικά «παγίδα» για μια προμελετημένη «παράσυρση» των ελληνικών περιπόλων που οδήγησε τελικά στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αναφέρει το Hellas Journal.

Πηγή:newpost.gr

  •  
    164
    Shares
  •  
  •  
  • 164
  •