Σφαγή Παλαιστινίων: 17 νεκροί και 1500 τραυματίες από Ισραηλινά πυρά

Παλαιστίνιοι ιατρικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από χίλιοι άλλοι υπέστησαν τραυματισμούς όταν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις πυροβόλησαν χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι συρρέουν σε διαμαρτυρία κοντά στο συνοριακό φράχτη μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του κατεχόμενου παλαιστινιακού κράτους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Αχράφ αλ-Κίντρα, δήλωσε ότι τρεις πυροβολήθηκαν θανάσιμα ανατολικά της νότιας Λωρίδας της Γάζας του Χαν Γιούνη, της Ιαμπάλια, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Γάζας, καθώς και η συνοριακή πόλη της Ράφα.

Προσδιορίσθηκαν ως θύματα ο 27χρονος Omar Wahid Abu Samour, ο Mohammed Kamal Al-Najjar, 25 ετών και ο 38χρονο Mahmoud Muammar.

Ο τέταρτος ήταν ο Μοχάμεντ Αμπού Ομάρ, 22 ετών, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ανατολικά της συνοικίας Shuja’yyya της Πόλης της Γάζας.

Ο Ahmed Oudeh, 19, ο 33χρονος Τζιχάντ Φαρίνα και ο Μαχμούντ Σαίντι Ράχμι δολοφονήθηκαν όλοι ανατολικά της Πόλης της Γάζας.

Ένας 22χρονος παλαιστίνιος, που ονομάστηκε Ibrahim Abu Sha’ar, πυροβολήθηκε επίσης ανατολικά της Ράφα.

Ο Abdel Fattah Bahjat Abdelnee, 18 ετών, και ο 42χρονος Abdul Qader Mardhi al-Hawajri έχασαν τη ζωή τους και στις ισραηλινές επιθέσεις λίγο αργότερα.

Οκτώ ακόμα Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν επίσης στις ισραηλινές επιθέσεις.

Ο Al-Qidra πρόσθεσε ότι περίπου 1.500 διαδηλωτές τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του διαμαρτυρίας.

Πηγή:istosnews.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •