Η UBS υποβάθμισε την μετοχή του Twitter

Πτώση άνω του 1% καταγράφει προσυνεδριακά η μετοχή της Twitter, μετά την υποβάθμισή της από τον αναλυτή της UBS, Eric Sheridan ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στην ασφάλεια και την τεχνολογία της διαφήμισης είναι πιθανό να ορίσουν “ταβάνι” στην κεφαλαιοποίηση.

Ο Sheridan υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε “neutral”, από “buy” προηγουμένως και μείωση την τιμή στόχο στα 35 δολ. από 37 δολ.

“Καθώς εισερχόμαστε στο 2020, βλέπουμε (την Twitter) να βρίσκεται σε κάτι σαν σταυροδρόμι -ακούμε από τις επαφές μας στον διαφημιστικό κλάδο ότι το 2020 αναμένεται να είναι ένα έτος στο οποίο η πλατφόρμα θα κεφαλαιοποιήσει γεγονότα μεγάλης κλίμακας (Ολυμπιακοί, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και αμερικανικές εκλογές) αλλά μετά το γεμάτο καλοκαίρι πιστεύουμε πως η διοίκηση είναι πιθανό να εμμείνει στις επενδύσεις που αφορούν την ασφάλεια και την τεχνολογία διαφήμισης (τα οποία χρειάζεται για τους μακροπρόθεσμους στόχους της)”, έγραψε ο Sheridan σε σημείωμά του προς τους πελάτες.

Η μετοχή της Twitter έχει υποχωρήσει 13,7% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ ο S&P 500 έχει κερδίσει 10,6% το ίδιο διάστημα.

Πηγή:capital.gr