Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Φρέντυ Μπελέρης

Του δημοσιογράφου Θανάση Γκόρδη

ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΔΙΚΩΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ, ΦΡΕΝΤΥ ΜΠΕΛΕΡΗΣ! Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΥΜΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΠΡΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ..

Έχω μάθει πάντα στην προσωπική ζωή μου, αλλά και στην εντρύφησή μου στην πολιτική, να εξετάζω όλες τις παραμέτρους σύνθετων θεμάτων.

Είμαι λάτρης τής μαθηματικής προσέγγισης στην επίλυση προβλημάτων και στην ερμηνεία γεγονότων.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω όπως κάνω εδώ και χρόνια, ότι η πραγματικότητα είναι ΠΟΛΥΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΗ, και όχι “άσπρο – μαύρο”.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι απεχθάνομαι τις γενικεύσεις, τις υπεραπλουστεύσεις, τούς εύκολους αφορισμούς, τούς ισοπεδωτισμούς, καθώς και τις υπεκφυγές, παραθέτω την ταπεινή μου γνώμη για την υποψηφιότητα Μπελέρη, μέσω αποκωδικοποίησης των σχετικών παραμέτρων.

1) Αν ήμουν εγώ στη θέση τού Μπελέρη, θα απέρριπτα την υποψηφιότητά μου (γνωρίζοντας ότι αυτό θα δυσκόλευε τον αγώνα για δικαίωση) σε ένα κόμμα (ΝΔ τού Μητσοτάκη) που ΔΕΝ είναι πατριωτικό, και που υπηρετεί την ατζέντα τής Παγκοσμιοποίησης. Δεν θα ήμουν υποψήφιος με ένα κόμμα που έχει γίνει “Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ”..

Αλλά αυτό το λέω ως Έλλην πατριώτης που ζει στην Ελλάδα (και νιώθει στο πετσί του όλη την αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική Μητσοτάκη), και όχι στην πολύπαθη Βόρειο Ήπειρο.

2) Αναλύοντας τι έχει να κερδίσει η κάθε πλευρά – ΝΔ και Φρέντυ Μπελέρης – από την εν λόγω υποψηφιότητα, καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:

– Το κίνητρο τής ΝΔ και ιδιαίτερα τού Μητσοτάκη είναι πολιτικά δόλιο, φτηνό, καθαρά ψηφοθηρικό αλλά και επικοινωνιακό.

Με τούτη την κίνηση θέλει να δείξει ο Μητσοτάκης στην ελλαδική κοινή γνώμη ότι δήθεν προασπίζει τα δικαιώματα των Ελλήνων τής Βορείου Ηπείρου..

Και να το παίξει “πατριώτης” ενόψει ευρωεκλογών (σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για τον ίδιο και τη ΝΔ) , ενώ αποδεδειγμένα δεν είναι..

Είναι ο ίδιος (ο Μητσοτάκης) που για την Βόρειο Ήπειρο γενικά και το θέμα Μπελέρη ειδικά, έχει πράξει τα ελάχιστα και όχι τα μέγιστα.

Για παράδειγμα, ΔΕΝ έχει καταφέρει επί πολλούς μήνες – όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά διότι δεν θέλει – να πιέσει αποτελεσματικά τον Έντι Ράμα για να βγει ο Μπελέρης από την φυλακή, στην οποία βρίσκεται αντίθετα σε κάθε τεκμήριο, λογική και ανθρώπινο δικαίωμα.

Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ θέλει να εκβιάσει τον Ράμα, ότι εάν δεν αποφυλακιστεί ο Μπελέρης και δεν αναλάβει άμεσα τα καθήκοντα τού δημάρχου Χειμάρρας, η Ελλάδα, επί παραδείγματι, θα θέσει θέμα εφαρμογής τού Πρωτοκόλλου τής Κέρκυρας (1914). Που υπέγραψε και η ίδια η Αλβανία, και το οποίο προβλέπει ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Ο Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει ποτέ σε κάτι τέτοιο, διότι ανέκαθεν είναι στην γραμμή τού ενδοτισμού, την οποία βαφτίζει ψευδώς ως δήθεν “ρεαλισμό”..

Ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει ποτέ κάτι τέτοιο, διότι είναι ταυτόχρονα και υποτελής στους ξένους. Δεν θα υλοποιούσε ποτέ μία σημαντική πολιτική κίνηση ενώ αυτή ΔΕΝ έχει την έγκριση των ΗΠΑ-Γερμανίας..

Ο Μητσοτάκης δηλαδή, λόγω των προαναφερθέντων, ευθύνεται που ακόμη ο Μπελέρης βρίσκεται στην φυλακή…

– Το κίνητρο, όμως, τού Μπελέρη για την υποψηφιότητά του, δεν είναι δόλιο. Θεωρεί ότι θα βοηθήσει στον αγώνα του για δικαίωση, ο οποίος – όπως κι ο ίδιος υπογραμμίζει συνεχώς – ΔΕΝ είναι προσωπικός, αλλά εθνικός. Για τον Ελληνισμό τής Βορείου Ηπείρου, καθώς και για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνολικά.

Και στο συγκεκριμένο κίνητρο, εν πολλοίς έχει δίκιο. Όντως η υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή με το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα, εφόσον εκλεγεί, θα ανεβάσει επίπεδο τον αγώνα του σε προβολή και άσκηση πίεσης & επιρροής στην ΕΕ, ενώ θα φέρει σε δυσχερή θέση την Αλβανία τού Ράμα.

Έχω την εντύπωση ότι ο Μπελέρης δεν ενστερνίζεται όλο το πλέγμα τής πολιτικής τού Μητσοτάκη. Απλώς άδραξε την ευκαιρία να ενισχύσει σημαντικά τον αγώνα του, μέχρι την τελική δικαίωση. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: Ως Έλλην ΕΘΝΟπατριώτης θα εκφράσω δημόσια, ξανά, την πάγια προτροπή μου να ΜΗΝ ψηφιστεί η ΝΔ στις Ευρωεκλογές. Εάν ο Μητσοτάκης πάρει ποσοστό πάνω από 35%, θα το θεωρήσει ως επιβράβευση τής εγκληματικής, αντιδημοκρατικής και αντεθνικής πολιτικής του..

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους τής ΝΔ (οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι νεοφιλεΛΕΦΤ όπως ο αρχηγός τους, αλλά εθνικόφρονες λαϊκοδεξιοί), να επιδείξουν στην κάλπη τουλάχιστον αξιοπρέπεια και να τιμωρήσουν τον Μητσοτάκη. Αλλιώς θα τον βρούμε όλοι μπροστά μας ακόμη πιο αλαζόνα! Πιο καταστροφικό..

Από την άλλη ωστόσο, προτρέπω όσους ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα ψηφίσουν ΝΔ, να σταυρώσουν στο ψηφοδέλτιο μόνο το όνομα τού Φρέντυ Μπελέρη! Προκειμένου να βοηθηθεί ο – υπέρ τού βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού – αγώνας του, όπως περιέγραψα παραπάνω.

Οι απόψεις των αρθρογράφων είναι προσωπικές, δημοσιεύονται στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, και δεν είναι απαραίτητο να εκφράζουν κι αυτές του new-economy.gr.