Γιατί ΜέΡΑ25 στις εκλογές της 25ης Ιουνίου;

της Αικατερίνης Δημ. Γλέζου, φιλολόγου, PhD

Το ΜέΡΑ25 είναι κόμμα που δημιουργήθηκε από την απαίτηση του λαού για εναντίωση στη μνημονιακή ομοφωνία. Πιστεύουμε ότι “όλα μπορούν να είναι αλλιώς “.
Παλεύουμε ενάντια στο μέλλον που έχουν προδιαγράψει για μας η τρόικα, το ντόπιο κατεστημένο και τα τρία μνημονιακά κόμματα. Η πατρίδα μας και οι πολίτες της αξίζουν ένα μέλλον καλύτερο που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι ακηδεμόνευτα. Η χώρα μας εκτός από τη φυσική της ομορφιά έχει και φυσικούς πόρους που μπορεί να εκμεταλλευτεί για να ζήσουν οι πολίτες της με ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, αλλά δεν θα μας χαριστεί, αν δεν παλέψουμε γι’ αυτόν. Και το κόμμα μας θέλει και μπορεί να είναι μπροστάρης σ’ αυτή την πάλη.

Ειδικότερα για τα νησιά μας το ΜέΡΑ25 έχει έναν ολοκληρωμένο χάρτη για τη Νησιωτικότητα. Πιο συγκεκριμένα προτείνει:

1. Μεταφορικό ισοδύναμο ανθρώπων και εμπορευμάτων, να κυμαίνεται δηλαδή η τιμή της μεταφοράς με χιλιομετρικά κριτήρια όπως συμβαίνει και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
2. Εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης για μετεγκατάσταση πολύτεκνων οικογενειών σε μικρά και ακριτικά νησιά.
3. Μηδενικό ΦΠΑ επιχειρήσεων των μονίμων κατοίκων σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 2.000 ατόμων και μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα υπόλοιπα νησιά.
4. Νησιωτική Υγεία 365 μέρες τον χρόνο με στελέχωση των υπαρχουσών δομών και δημιουργία νέων.
5. Μέτρα για τη σταθερή και ποιοτική υδροδότηση των νησιών χωρίς να εξαντλείται ο υδροφόρος ορίζοντας.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους θεωρώ ότι η παρουσία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ο λαός θα αποφασίσει στις 25 Ιουνίου με την ψήφο του, αν τη θεωρεί και ο ίδιος αναγκαία. Και νομίζω πως η απόκρισή του θα είναι θετική.

Σημείωση : H Αικατερίνη Γλέζου , είναι υποψήφια Βουλευτής, στο νομο Κυκλάδων με το ΜΕΡΑ25

new-economy.gr