Γιατί η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία

Του δημοσιογράφου Αθανάσιου Γκόρδη

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΚΩΜΙΚΟΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ) ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ (ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ… ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ…

Από τα γεγονότα που ζει σήμερα η Ουκρανία, αλλά και μέσω αυτής ολόκληρος ο πλανήτης, καταλήγουμε στο ίδιο βασικό συμπέρασμα. Ότι οι λαοί ΔΕΝ είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών για την μοίρα τους, όταν εκλέγουν τις ηγεσίες τους. Τίποτα τραγικό δεν θα είχε συμβεί στην Ουκρανία – με κίνδυνο να πυροδοτηθεί ακόμη και παγκόσμια σύρραξη – εάν ο πρόεδρός της Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν είχε βαλθεί πεισματικά να εντάξει (και γρήγορα κιόλας!) την χώρα του κυρίως στο ΝΑΤΟ, και λιγότερο στην ΕΕ, κάτι που ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ εξόργισε τον Πούτιν.

Ο Ζελένσκι το επιχείρησε αυτό με την προτροπή και πίεση των ΗΠΑ, που φυσικά τώρα τον αφήνουν έκθετο να παρακολουθεί ανήμπορος την χώρα του να χάνει εδάφη… Έπαιξε κι έχασε…

Ή μάλλον, έπαιξαν μαζί του οι δυτικοί, κι έχασε η πατρίδα του…

Οι ευθύνες όμως τού ουκρανικού λαού δεν σταματούν στο ότι τον ψήφισε το 2019.

Ξεκινούν από το 2014, όταν η ουκρανική κοινωνία δέχθηκε και ενίσχυσε τις μεθοδευμένες από τις ΗΠΑ πραξικοπηματικές διαδηλώσεις που έριξαν από την εξουσία τον ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ φιλορώσο πρόεδρο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.

Τις οποίες κινητοποιήσεις χαιρέτισε όλη η εγκληματική συμμορία τής Δύσης…

Οι δήθεν “ανθρωπιστές” και δήθεν “δημοκράτες”, που έκαναν άλλη μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας.

Για να πέσει από την εξουσία ο σύμμαχος των Ρώσων και να ανέβει δυτικόφιλος – ή σαφέστερα, αμερικανόδουλος και γερμανόδουλος – “ηγέτης”.

Επιλεκτική κατά το δοκούν “δημοκρατία”, όποτε και όπως βολεύει τα βρώμικα σχέδιά τους…

Τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και είναι το σφίξιμο τής στρατιωτικής θηλιάς στα σύνορα τής Ρωσίας, μέσω τού εξελισσόμενου συντονισμένου εγχειρήματος ένταξης στο ΝΑΤΟ χωρών στο μαλακό της υπογάστριο:

Ουκρανία, Γεωργία, Φινλανδία.

Και αφού ήδη το ΝΑΤΟ έχει κάνει μέλη του τα κράτη τής Βαλτικής, την Πολωνία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία, στην δεύτερη γραμμή υπονόμευσης της ζωτικής ασφαλείας τής Ρωσίας!

Καταπατώντας με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ την δέσμευση που είχαν δώσει το 1990 ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί σε Βαλτική, Πολωνία, Ρουμανία.

Την συγκεκριμένη υπόσχεση είχε δώσει ο ίδιος ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν.

Και όμως, οι Αμερικανοί την αθέτησαν ως γνήσιοι γκάνγκστερς που διαχρονικά προωθούν τα ιμπεροαλιστικά τους σχέδια, ρίχνοντας και ανεβάζοντας κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, είτε με ύπουλες επιχειρήσεις τής CIA (πχ Χιλή, Νικαράγουα), είτε ακόμη και με παράνομες και ανήθικες στρατιωτικές επεμβάσεις αιματοκυλώντας λαούς (Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία κλπ).

Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει τον εαυτό τους έξω από την διεθνή συμφωνία για τον έλεγχο των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μην γνωρίζουν εάν ένας πύραυλος που θα εκτοξευόταν εναντίον τους πχ από την Πολωνία, ή την Ουκρανία (αν έμπαινε στο ΝΑΤΟ), έχει ή όχι πυρηνική γόμωση!

Και συνεπώς, να μην γνωρίζουν πώς θα αντιδράσουν.

Ή να αντιδράσουν δικαιολογημένα λανθασμένα, εκτοξεύοντας πυρηνικά πυραυλικά αντίποινα.

Και όλα αυτά την στιγμή που το ίδιο το ΝΑΤΟ προσδιορίζει επίσημα στα έγγραφά του ως ΕΧΘΡΟ την Ρωσία!

“Ποιος δίνει το δικαίωμα στον Πούτιν να αναγνωρίζει αποσχιστές σε γειτονική του χώρα;” αναρωτήθηκε υποκριτικά ο Μπάιντεν στο χθεσινό του (22/2/2022) διάγγελμα!

Και δεν βρίσκεται ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει “τι θα έκαναν οι ΗΠΑ αν η Ρωσία εγκαθιστούσε αντιαμερικανικές “ηγεσίες”, ρωσικό στρατό & βαρύ οπλισμό σε Κούβα, Μεξικό και Καναδά;;;”..

Θυμηθείτε ότι το 1962 οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να παραδώσουν σε πυρηνικό ολοκαύτωμα τον πλανήτη επειδή η ΕΣΣΔ προσπάθησε να εγκαταστήσει πυραύλους στην Κούβα.

Αυταπόδεικτη είναι πλέον (τουλάχιστον για όσους δεν έχουν πάρει διαζύγιο με την λογική και την Ιστορία) η ιμπεριαλιστική αθλιότητα των ΗΠΑ μέσω τού ΝΑΤΟ, αλλά και με την βοήθεια των τσιρακιών τους “ηγετών” – μαριονεττών στην ΕΕ (εννοείται συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Ελλάδα).

Αλήθεια, ποιο λόγο ύπαρξης έχει το ΝΑΤΟ μετά από την πτώση (1990) τού ανατολικού μπλοκ και τής διάλυσης τού αντιπάλου στρατιωτικού δέους, τού “Συμφώνου τής Βαρσοβίας”;;

Η απάντηση είναι για να προωθεί και υλοποιεί τα επεκτατικά σχέδια των ΗΠΑ!

Σε βάρος σήμερα τής Ρωσίας, και αύριο τής Κίνας.

Και πάντα σε βάρος τής παγκόσμιας ειρήνης και τής ανθρωπότητας…

Όταν, λοιπόν, αρκετοί αφελείς που δεν γνωρίζουν γεωπολιτική, ή άλλοι βαλτοί τού συστήματος, χύνουν …δάκρυα για τον επικείμενο εδαφικό ακρωτηριασμό τής Ουκρανίας από την “κακιά” και “επεκτατική” Ρωσία, ας έχουν υπόψη τους όλα τα παραπάνω.

(Δεν τούς είδαμε βέβαια να κλαίνε όταν Γερμανία-ΗΠΑ διαμέλιζαν την Γιουγκοσλαβία, ή όταν βομβάρδιζαν την Σερβία…).

Και ας ξέρουν ότι, ηθελημένα ή μη, αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα, αποκρύπτοντας (ή αγνοώντας) βασικές πτυχές της.

Οι έχοντες γνώση αλλά και ελεύθερη σκέψη (σε αντίθεση με τούς φανατικούς των κομμάτων, ή τούς βολεμένους τού δυτικόδουλου συστήματος) αποδίδουμε το δίκαιο στην Ρωσία και στον Πούτιν.

Στο εν λόγω φλέγον θέμα, όχι σε όλα όσα έχει κάνει η Ρωσία στην Ιστορία της.

Και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όχι απριόρι σε ό,τι πράξει στο μέλλον.

Και δεν δίνουμε το δίκαιο στην Ρωσία τού Πούτιν επειδή και εμείς είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, όπως λένε πολλοί που εσκεμμένα παρακάμπτουν, ή δεν γνωρίζουν, την γεωπολιτική.

Άλλωστε, και οι Ουκρανοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι.

Δεν είμαστε ρωσόδουλοι, αλλά ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, σωστά ενημερωμένοι πολίτες, και Έλληνες πατριώτες.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με εκείνους που προπαγανδίζουν ότι το δίκαιο είναι με το μέρος τής Ουκρανίας και κυρίως με την πλευρά των ΗΠΑ & της ΕΕ, οι οποίοι είναι αμερικανόδουλοι και δυτικόδουλοι, στα λόγια και στις πράξεις.

Δηλαδή ψεύτες και υποκριτές.

(Και φυσικά δεν είναι το μόνο θέμα το “ουκρανικό” στο οποίο μάς λένε ψέμματα…).

ΔΕΝ σκεφτόμαστε μέσα σε πολιτικά “κουτάκια”, δεξιά ή αριστερά…

“Ανήκομεν εις την Δύσιν” ΔΕΝ σημαίνει ότι συμφωνούμε όταν αυτή εγκληματεί (και δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που το κάνει).

Δεν σημαίνει ότι θα σιωπούμε συνένοχα όταν στρέφεται εναντίον των συμφερόντων τόσο τής ανθρωπότητας γενικότερα, όσο και τής Ελλάδος ειδικότερα.

ΥΓ: Και καλά, οι δεξιοί (και οι απλοί ψηφοφόροι) ανέκαθεν έχουν μια τάση εμμονικής έως αρρωστημένης υποστήριξης των ΗΠΑ, σε ό,τι κι αν πράττουν.

Οι αριστεροί (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ), όμως, και οι “κεντροαριστεροί” (ΚΙΝΑΛ), που κάποτε φώναζαν – οι πρώτοι φωνάζουν ακόμα – “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”, πώς γίνεται να μην δικαιολογούν την Ρωσία και τον Πούτιν απέναντι στον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ;;

Άρα, αντινατοϊκοί είναι οι αριστεροί μόνο όταν βολεύει την ιδεολογική δογματική ρητορεία τους, για τα μάτια και τα αυτιά των αφελών που τούς πιστεύουν & τούς ψηφίζουν.

Και ειδικά όταν έχουν κυβερνήσει, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταστεί και τυπικά το πιο εκλεκτό κομμάτι τού φαύλου και βάρβαρου, σκληρά καπιταλιστικού, συστήματος…

Αν ο Πούτιν ήταν ο Στάλιν, και η Ρωσία ήταν ΕΣΣΔ, τότε το ΚΚΕ (και όλο το κομμουνιστογενές κακό συναπάντημα) θα ούρλιαζε ότι έχει δίκιο απέναντι στην Ουκρανία, και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!

Αξίζει πραγματικά να διαβαστεί στο παρακάτω κατατοπιστικότατο κείμενο η διαδρομή τού Ζελένσκι από την κορυφή τής τηλεθέασης, ως κωμικός ηθοποιός στην Ουκρανία, στο αξίωμα τού προέδρου: https://www-cnn-gr.cdn.ampproject.org/…/volontim…/amp…

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=160658526475181&id=100075931026782

Οι απόψεις των αρθρογράφων είναι προσωπικές και δημοσιεύονται στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, και δεν είναι απαραίτητο να εκφράζουν κι αυτές του new-economy.gr.