Θανάσης Ματσώτας: Τι δείχνουν τα άστρα για χρηματιστήρια, γεωπολιτικά και πρόσωπα- Μέρος 2

Ζητήσαμε και είχαμε την χαρά να παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο new-economy.gr , ο κος Θανάσης Ματσώτας, κορυφαίος Ελλην Αστρολόγος και Υπεύθυνος σπουδών στην Αστρολογική Σχολή «Κοσμόγραμμα», με ευκαιρία το ξεκίνημα του 2020. Η συνέντευξη αποτελείται από δύο μέρη, το δεύτερο δημοσιεύεται σήμερα.

Κε Ματσώτα, το τέλος του 2019 συνοδεύτηκε από γεωπολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα από αύξηση της ανησυχίας για ξέσπασμα νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή ή τη Μεσόγειο. Εκτιμάτε ότι εισερχόμαστε σε επικίνδυνη περίοδο, με έντονες συγκρούσεις ή περισσότερο σε περίοδο συμβιβασμών;

 

Πολλοί αστρολόγοι έχουν μιλήσει για παγκόσμιο πόλεμο και διάφορα παρόμοια. Εγώ διαφωνώ! Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα που έγινε πρόσφατα, οπωσδήποτε έκανε πιο έντονη την ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα και μαζί με άλλους αστρολογικούς παράγοντες θα αυξήσει την ένταση σε όλα τα μέτωπα. Βλέπουμε επίσης να κινδυνεύουν οι διεθνείς συμφωνίες για τα πυρηνικά. Αυτά όμως απέχουν πολύ από μια γενικευμένη σύρραξη.

Άλλο πόλεμος και άλλο απειλή πολέμου!

Ωστόσο δεν πάμε σε περίοδο συμβιβασμών, αλλά θα έχουμε αναζωπύρωση και διεύρυνση των μετώπων.

Όλα δείχνουν πως το παιχνίδι γίνεται περισσότερο περίπλοκο από ότι ήδη ήταν.

Στη Μέση Ανατολή πιθανότατα να ανοίξουν και άλλα μέτωπα, πιθανότατα από τα βορειοανατολικά όπως πχ το Kazakhstan.

Η κατάσταση στη Μεσόγειο είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Απ’ ότι φαίνεται αυτή η σύνδεση γίνεται ισχυρότερη και δεν είναι βέβαιο αν αυτό είναι καλό ή κακό. Όλοι οι αστρολογικοί παράγοντες σε συνάρτηση με τα ωροσκόπια των εμπλεκόμενων χωρών, δείχνουν πως και τα δύο θέματα έχουν πολύ χρόνο ακόμη μπροστά τους.

Ιδιαίτερα στα Ελληνοτουρκικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο μέσα στη χρονιά, όπου περιμένουμε από τώρα μέχρι και το καλοκαίρι κάτι σαν θερμό επεισόδιο. Το πρόβλημα είναι πως έχουμε κλιμάκωση τα δύο επόμενα χρόνια.

Όλοι ρωτούν για θερμό επεισόδιο, αλλά δεν καταλαβαίνουν πως το μεταναστευτικό λειτουργεί ήδη ως συνεχόμενο θερμό επεισόδιο, όπως επίσης και το θέμα της Λιβύης αν τελικά δεν υπερισχύσει ξεκάθαρα ο Χαφτάρ και δεν νομίζω πως θα τον αφήσουν να το κάνει. Η κατάσταση στη Λιβύη θα παραμείνει ρευστή, για να διατηρηθούν προσωρινά οι ισορροπίες ανάμεσα στους μεγάλους «παίχτες». Αυτό θα επιδιώξει πρώτη από όλους η Ρωσία, που δεν θέλει την ολοκληρωτική επικράτηση καμιάς από τις δύο αντίπαλες πλευρές. Ο Ερντογάν θα κάνει τα πάντα για να μην εμπλακεί στρατιωτικά και δεν νομίζω πως θα φύγει από το «τραπέζι», όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

«Θερμό επεισόδιο» πάντως, μπορεί να σημαίνουν και άλλα πολλά πράγματα, όπως ένα ατύχημα σε μια εμπλοκή για παράδειγμα. Ακόμη και η προσφυγή στη Χάγη, στην πραγματικότητα αποτελεί κλιμάκωση. Αν για παράδειγμα χάσουμε εκεί, τότε όλα θα είναι εντάξει γιατί δεν έχει εμπλακεί ο στρατός;

Η ουσία πάντως είναι πως με την Τουρκία πάμε  σε διπλωματικό αδιέξοδο, με ό,τι αυτό σημαίνει!

Turkey-Erdo

Ποια πολιτικά πρόσωπα εκτιμάτε ότι μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο από τις νέες εξελίξεις και προς ποια κατεύθυνση;

 

Ο Τραμπ όπως είπα και πριν, που θα έχει πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα προς τις αρχές του καλοκαιριού. Η καταδικαστική απόφαση μπορεί να φαίνεται απίθανη. Ωστόσο ο αστρολογικός του χάρτης είναι δύσκολος και σίγουρα θα του φορτώσουν και άλλα στην πλάτη του. Η θέση του απειλείται ό,τι και να γίνει. Αν καταφέρει να φτάσει στις εκλογές, θα είναι φορτωμένος με πολλά είτε σκάνδαλα είτε οτιδήποτε άλλο.

Η Πανσέληνος του Απριλίου επηρεάζει πολύ τον Ερντογάν, αλλά πραγματικά εκεί «χάνεται η μπάλα», αφού είναι ένα διάστημα που επηρεάζει εξίσου την Ελλάδα και την Τουρκία, οπότε μπορεί να έχουμε πολλές παράλληλες εξελίξεις, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις μεταξύ τους σχέσεις , αλλά και θέματα της κάθε χώρας ξεχωριστά.

Αυτό βέβαια έρχεται και «κουμπώνει» με όσα έλεγα παραπάνω. Ωστόσο δεν αποκλείω να είναι ταυτόχρονα και προσωπικό πρόβλημα του «σουλτάνου», ίσως και υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επηρεάζεται επίσης σε διάφορες χρονικές περιόδους μέσα στη χρονιά, όπου έχει να αντιμετωπίσει έντονα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα και θα δοκιμάσει τις αντοχές του! Όταν λέω «εσωτερικά» δεν εννοώ μόνο της χώρας ή της κυβέρνησης, αλλά και τα εσωκομματικά, που αναμένεται να ενταθούν άμεσα!

Βλέπετε επιπτώσεις στα χρηματιστήρια από τις νέες αστρολογικές συγκυρίες;

 

Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα που προανέφερα, άνοιξε τον Ιανουάριο το νέο κύκλο μεταξύ των δύο πλανητών, που σχετίζεται με την κίνηση του χρυσού. Είναι λογικό αυτό, αφού σε ένα ασταθές και υπό απειλή πολέμου περιβάλλον, που αυτή η ίδια αστρολογική συγκυρία δημιουργεί, ο χρυσός ανεβαίνει.

Η σύνοδος του Δία με τον Πλούτωνα τον Απρίλιο, επίσης θα παίξει καταλυτικό ρόλο αφού είναι η κατεξοχήν όψη της «φούσκας» και δεν μιλώ μόνο για τη χρηματιστηριακή αγορά.

Για άρθρα, σχόλια ή συνεντεύξεις του κου Ματσώτα πατήστε ΕΔΩ

Η αστρολογική σχολή κοσμόγραμμα  βρίσκεται Βασ. Λογοθετίδη 16 Μετρό Πανόρμου, Τηλ. 2114066855 210 7511799, 6977918026,www.kosmogramma.gr και στο fb: https://www.facebook.com/kosmogramma.gr/

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •