Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ David Burger και τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory Pfleger

Συνάντηση με τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα David Burger, παρουσία του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory Pfleger είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η συμμετοχή των ΗΠΑ στην επικείμενη έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 4.0, που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η έκθεση Beyond 4.0 είναι κορυφαίο γεγονός του κλάδου και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις μέρες (1 – 4 Οκτωβρίου 2020), καθιστώντας την πόλη και την ευρύτερη περιοχή κέντρο παρουσίασης ρηξικέλευθων προϊόντων και υπηρεσιών από όλο τον κόσμο, αλλά και μοναδική ευκαιρία για τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας, Burger και Pfleger εξέτασαν τις κοινές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, ώστε να δημιουργηθεί με την ευκαιρία της Beyond 4.0 μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των εταιριών υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ με τις ελληνικές εταιρίες. Επίσης, συζητήθηκε η συνέχεια της παρουσίας επιχειρηματικών κολοσσών των ΗΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, με επενδύσεις, μετά την ισχυρή παρουσία τους στην 83η ΔΕΘ και την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη Silicon Valley και το Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Περιφέρειας για την ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που αποτελούν σταθερό στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας. Επίσης, συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, όπως η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες, με στόχο την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και τη δημιουργία συνθηκών ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων προς την αμερικανική αγορά.