Άμυνα κι ο Θεός βοηθός

Του Βασίλη Λάππα

Άμυνα, βγαλμένη από τις καλές και ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο παρκέ του Σ.Ε.Φ, με συνέπεια να σβήσει τα όποια όνειρα έκανε η Μπασκόνια για την διεκδίκηση της νίκης.

Σε κανένα δεκάλεπτο δεν αμφισβητήθηκε η υπεροχή του Ολυμπιακού και με πρωτεργάτες τους M.V.P Rubit 19π. Σε 31′ (7ρ., 5/7 2π, 2/3 3π.), Σπανούλη 16π. Σε 30′ (διανύει δεύτερη νιότη, 3ρ., 4ασ., 4/5 3π.), Miloudinov 10π. σε 20′ (4/4 2π.) και τον άρτι αφιχθείς από τον Προμηθέα Πατρών Ellis 11π. σε 19′ (7ρ., 4/4 2π.) δικαίως επικράτησε. Η Μπασκόνια προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της με τα τρίποντα, αλλά και να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ με τις αλλαγές στα σκριν, δίδοντας την μπάλα στα ψηλά centers (Sengelia, Diop και Eric), αλλά για κακή της τύχη έπεσε σε ένα απροσπέλαστο δίδυμο ψηλών (Ellis,Milountìnov) και σε μία εκπληκτική πιεστική περιφερειακή αμυντική λειτουργία (Κόνιαρης, Παπανικολάου, Buldwin, Rochieste) που δεν έδωσε καμία ελπίδα νίκης.

Ευχάριστη έκπληξη, η άμεση προσαρμογή του Ellis στις απαιτήσεις της ομάδας, καθώς και η ενεργή συμμετοχή των Αμερικάνων του Ολυμπιακού στην επίτευξη της νίκης, διότι στον προηγούμενο αγώνα ήταν άποντοι. Το μόνο μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Χαραλαμπόπουλου, που σε μία δίχως πίεση διεκδίκηση της μπάλας πάτησε άτσαλα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα τον αριστερό του αστράγαλο. Ευχόμαστε γρήγορη και ταχεία ανάρρωση.

Εν κατακλείδι, με αυτή την άμυνα και με την επανένταξη του τραυματία Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει την είσοδο του στα play offs, αρχής γενομένης στις 4/2 και ώρα 20:00 στην καυτή έδρα της Zalgiris Kaounas, πεδίον δόξης λαμπρόν…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 80 70

  •  
    14
    Shares
  •  
  •  
  • 14
  •