Ικανοποιημένοι οι ολυμπιονίκες με τον Αυγενάκη

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση γνωριμίας που είχαν χθες 9/10/2019 με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εξέφρασαν άπαντες οι Έλληνες ολυμπιονίκες.

Το neweconomy.gr βρέθηκε στο μέρος όπου διεξήχθη το προαναφερόμενο γεγονός και έχει όλο το ρεπορτάζ.

Αυτό που τους εντυπωσίασε, πέρα από το ότι τέτοιου είδους επαφή είχε να γίνει πολλά χρόνια, ήταν ότι πραγματοποιήθηκε σε αθλητικό χώρο (Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου), στοιχείο που εξήρε τόσο η Βούλα Ζυγούρη (ολυμπιονίκης της πάλης και γενική γραμματέας του συλλόγου ολυμπιονικών της χώρας μας), όσο και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Μάλιστα ο βουλευτής του Ηρακλείου Κρήτης τους υποσχέθηκε νέο κάλεσμα σε επαρχιακή πόλη. Να υποθέσουμε ότι θα γίνει στη λεβεντογέννα Κρήτη;

 

Ο επικεφαλής του αθλητισμού της Ελλάδας υποστήριξε ότι: «Συναντώντας τους ολυμπιονίκες κάναμε το αυτονόητο. Οι ολυμπιονίκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής ιστορίας. Πρόκειται για ανθρώπους που μας έχουν συγκινήσει, μας έβγαλαν στους δρόμους, άφησαν φράσεις που μας ακολουθούν και εξαιτίας τους ακούστηκε σε όλο τον κόσμο ο εθνικός μας ύμνος».

Τόνισε ακόμη ότι ένιωσε την αίσθηση μοναξιάς των Ελλήνων ολυμπιονικών λόγω του ότι ήταν τα τελευταία χρόνια εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν τους ξεχνάει. Στόχος όπως είπε είναι η δημιουργία προτύπων και ότι ο αθλητισμός μας χρειάζεται όλους.

Σχετικά με τους ολυμπιονίκες οι οποίοι είναι διορισμένοι στο Δημόσιο, αποκάλυψε ότι θα απορροφηθούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Για το θέμα των χρωστούμενων χρηματικών επάθλων δεν έδωσε υποσχέσεις. Παραδέχτηκε τη δύσκολη κατάσταση των οικονομικών της χώρας μας και την έλλειψη χρημάτων για κρατικοδίαιτο μοντέλο αθλητισμού.

Όσον αφορά στη δημιουργία του μουσείου των Ελλήνων ολυμπιονικών (χρόνιος πόθος) είπε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί στο ΟΑΚΑ. 

 Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και η απάντηση στον Βασιλακόπουλο 

ΦΩΤΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ – ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (25-7-2019)

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προωθεί και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει (Βασιλακόπουλος και ΣΕΓΑΣ) έδωσε την εξής απάντηση: «Χαιρόμαστε και τιμούμε την προσφορά των παραγόντων. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε νέες προτάσεις. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση.»

Δεν παρέλειψε να δώσει απάντηση χωρίς όμως να κατονομάσει, στον Γιώργο Βασιλακόπουλο (Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.) ο οποίος έκανε λόγο για άγνοια του βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης στα αθλητικά θέματα. «Έχω την ευθύνη του αθλητισμού της χώρας και καλώ τους ολυμπιονίκες σε αθλητικό χώρο».

 Καπράλος και Κοζομπόλη για Αυγενάκη

Πέρα από τις ευχαριστίες για την πρόσκληση που δέχτηκαν από τον Λευτέρη Αυγενάκη, αξίζει να αναφέρουμε την προτροπή του Σπύρου Καπράλου (Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε.) προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού να προσέξει το ότι οι αθλητές έχουν τιμωρηθεί για κάποια προνόμια που απολάμβαναν στο παρελθόν.

Από την πλευρά της η Βούλα Κοζομπόλη (αργυρή ολυμπιονίκης και πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων ολυμπιονικών) διατύπωσε την άποψη ότι η καλύτερη συνεργασία που είχαν με υφυπουργό Αθλητισμού είναι με τον Αυγενάκη.

 

 

 

  •  
    50
    Shares
  •  
  •  
  • 50
  •