Ομάδα εργασίας για τα στημένα προανήγγειλε ο Αυγενάκης, ενώ ο Φούσεκ θεωρεί πετυχημένο το VAR

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Τη σύσταση ομάδας εργασίας αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη (11/9/2019) για τη βία και τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου προανήγγειλε μέσω δηλώσεών του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το πέρας της δίωρης συνάντησής του με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, Πετρ Φούσεκ με θέμα την «είσοδο του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την επιρροή του στα ζητήματα αντιμετώπισης της βίας».

Θυμίζουμε ότι σήμερα 5/9/2019 η Ε.Ε.Α. αθώωσε λόγω μη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων ως προς τη χειραγώγησή τους όλες τις ομάδες  που εμπλέκονταν σε 10 ύποπτους αγώνες που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου η οποία στις 12/9/2019 θα διοργανώσει στην Αθήνα συνέδριο ασφαλείας.

Ο επικεφαλής του ελληνικού αθλητισμού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το VAR θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα φέρει αξιοπιστία.

Τόνισε ότι την ευθύνη για τη λειτουργία του VAR έχει η Κ.Ε.Δ., ενώ η Πολιτεία δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Το μόνο που μπορεί να κάνει (και το έκανε) είναι  η χρηματοδότησή του. Από εκεί και  πέρα θα φροντίσουν να συμβάλουν όλοι για να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις.

ΤΙΤΛΟΣ: Κανένα πρόβλημα με το VAR σύμφωνα με τον Φούσεκ

Από την πλευρά του ο Πετρ Φούσεκ τα είδε «όλα καλά» με το VAR. Δήλωσε ότι εν συγκρίσει με άλλες χώρες είναι πετυχημένο στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση που έγινε για τις διαμαρτυρίες που προκάλεσε η χρήση του  μετά τη διεξαγωγή δύο αγωνιστικών, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους να διαβάσουν την ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ. η οποία εξεδόθη μετά τη δεύτερη αγωνιστική. Επίσης θεωρεί ότι η κουλτούρα των γηπεδούχων είναι να επηρεάζουν τις διαιτητικές αποφάσεις. 

«Άλλη νοοτροπία έχει ο πρόεδρος του ΟΦΗ» 

Το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε άλλη μία συνάντηση. Αυτή τη φορά είδε στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση (Διαβάστε τι είχαμε δημοσιεύσει στις 30/10/2018 για τον ομογενή επιχειρηματία. ΤΙΤΛΟΣ: Μαθήματα επιχειρηματικότητας και πατριωτισμού από το νέο αφεντικό του ΟΦΗ. Σχετικό LINK: http://new-economy.gr/2018/10/30/mathimata-epixeirimatikotitas-kai-patriotismou/), στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τους επικεφαλής των ομάδων της Super League, για τα μέτρα ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ – ΜΠΟΥΣΗΣ  (5-9-2019)

Μην ξεχνάμε ότι ο βουλευτής του Ηρακλείου Κρήτης δεν έχει κρύψει ότι είναι φίλαθλος του ιστορικού Κρητικού σωματείου.

Για τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ είπε: «ότι κουβαλάει μια άλλη νοοτροπία, μια άλλη αντίληψη αντιμετώπισης των πραγμάτων, η οποία πρέπει να υπάρξει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και επανέλαβε την πάγια θέση του για επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα.

 

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •