Ασκήσεις «ισορροπίας» για τον Γενικό Δείκτη στο Χ.Α

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, δίνοντας τέλος στο διήμερο πτωτικό σερί, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 854,48 μονάδες με οριακά κέρδη 0,07%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 61,09 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 7,76 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 53 έκλεισαν ανοδικά, 55 πτωτικά, και 82 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, όπου παρά τα αρχικά κέρδη, με τον γενικό δείκτη να φθάνει στο υψηλό των 864,21 μονάδων, εμφανίστηκαν πιέσεις στην συνέχεια οδηγώντας τον γενικό δείκτη στο χαμηλό των 849,62 μονάδων.

Ενθαρρυντικό στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης αποτέλεσε η αύξηση του τζίρου σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, χωρίς όμως παρατηρείται και αλλαγή στην στάση των επενδυτών, οι οποίοι παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις ελληνικές μετοχές, παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε σήμερα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 883 μονάδες, και η στήριξη στις 811 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε και σήμερα με ελαφρώς αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (20,24 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,6 εκατ. τεμάχια). Όπως συνηθίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, και κυρίως σε συνεδριάσεις όπου δεν παρατηρείται αυξημένη μεταβλητότητα, ο γενικός δείκτης βρήκε για ακόμη μία φορά στήριξη στο εξηντάλεπτο γράφημα στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στις 849,91 μονάδες, δημιουργώντας αυξημένες προσδοκίες για την αυριανή συνεδρίαση.

Σε πλευρικό κανάλι διατηρείται ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση στο ημερήσιο γράφημα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Πακέτα συνεδρίασης

Επανήλθαν τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 11,87 εκατ. τεμάχια έναντι 19,3 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 696 μονάδες.

Η μετοχή του Ικτίνου έκλεισε στα 1,03 ευρώ με πτώση 0,19%, πραγματοποιώντας όγκο για μια ακόμη συνεδρίαση πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών, και κλείνοντας λίγο πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,1823 ευρώ, και η στήριξη στα 1,0165 ευρώ.

Η μετοχή της ΙΝΛΟΤ έκλεισε στα 0,479 ευρώ με κέρδη 0,84%, παραμένοντας σε πλευρικό κανάλι, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,4835 ευρώ, και η στήριξη στα 0,4178 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντρακάτ έκλεισε στα 2,08 ευρώ με κέρδη 0,97%, παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και κλείνοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,1039 ευρώ, και η στήριξη στα 1,6604 ευρώ.

Η μετοχή της Profile έκλεισε στα 4,16 ευρώ με κέρδη 1,71%, συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται σε πλευρικό κανάλι, και ολοκληρώνοντας πάνω στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, φθάνοντας και σήμερα στο ιστορικό υψηλό, με την στήριξη να βρίσκεται στα 3,3956 ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα καταγράφηκαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,936% με άνοδο 0,11%, και της δεκαετίας στο 1,574% με πτώση 0,13%, σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,57%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.