Τι αισιόδοξο προέκυψε από την σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Δεύτερη μέρα απωλειών κατέγραψε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, κλείνοντας στις 853,89 μονάδες με πτώση 0,77%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 44,75 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 42 έκλεισαν ανοδικά, 56 πτωτικά, και 92 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε σήμερα καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης, φθάνοντας έως το χαμηλό των 850,93 μονάδων. Προς τα μέσα της συνεδρίασης οι πιέσεις για τον γενικό δείκτη μετριάστηκαν, χωρίς όμως να καταφέρει να τις περιορίσει στο ελάχιστο, κλείνοντας για δεύτερη διαδοχική ημέρα με αρνητικό πρόσημο.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια και η αναμονή αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, λειτουργούν αποτρεπτικά στην συνέχιση της ανόδου του γενικού δείκτη προς το σημαντικό επίπεδο των 900 μονάδων. Παρά το αρνητικό πρόσημο που επικράτησε και σήμερα, ο γενικός δείκτης στο εξηντάλεπτο γράφημα εμφάνισε σημάδια σταθεροποίησης στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης δημιουργώντας προσδοκίες για την αυριανή συνεδρίαση για θετικό πρόσημο, παρά την ακύρωση του σήματος αγοράς, ενώ κατάφερε να διατηρηθεί σε απόσταση «ασφαλείας» από την πτωτική διάσπαση του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών.

Η Citigroup διατήρησε αμετάβλητη την τιμή στόχο για την μετοχή της Alpha Bank, στα 1,9 ευρώ, καθώς και την σύσταση σε ουδέτερη/υψηλό ρίσκο. Αμετάβλητη διατήρησε και την τιμή στόχο για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 3,2 ευρώ, καθώς και την σύσταση σε ουδέτερη/υψηλό ρίσκο. Τέλος, όσο αφορά την μετοχή της Εθνικής, διατήρησε επίσης αμετάβλητη την τιμή στόχο στα 2,8 ευρώ, καθώς και την σύσταση σε ουδέτερη/υψηλό ρίσκο.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκλήρωσε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 883 μονάδες, και η στήριξη στις 811 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε σήμερα με ελαφρώς αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (17,31 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (28,10 εκατ. τεμάχια).

Σε πλευρική κίνηση παρέμεινε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση στο ημερήσιο γράφημα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Δεύτερη μέρα απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 11,94 εκατ. τεμάχια έναντι 19,81 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 696 μονάδες.

Η μετοχή της Βιοχάλκο έκλεισε στα 4,18 ευρώ με κέρδη -3,85%, ολοκληρώνοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με όγκο μεγαλύτερο του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,3939 ευρώ, και η στήριξη στα 3,8706 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 2,86 με απώλειες 2,99%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, κάτω όμως από αυτόν των πέντε, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,9577 ευρώ, και η στήριξη στα 2,3039 ευρώ.

Η μετοχή του Σαράντη έκλεισε στα 8,30 ευρώ με απώλειες 0,72%, διατηρώντας την ανοδική του τάση, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πενήντα και διακοσίων ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 8,9868 ευρώ, και η στήριξη στα 7,4907 ευρώ.

Η μετοχή του Ικτίνου έκλεισε στα 1,032 ευρώ με πτώση 2,64%, ολοκληρώνοντας ελάχιστα πάνω από την υπερπουλημένη ζώνη, καθώς και κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,1011 ευρώ, και η στήριξη στα 1,0287, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να παραμένει με αρνητική κλίση.

Η μετοχή της ΕΛΤΟΝ έκλεισε στα 1,89 ευρώ με πτώση 1,05%, ολοκληρώνοντας μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,927 ευρώ, και η στήριξη στα 1,6985 ευρώ, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με θετική κλίση.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,957% με πτώση 0,31%, και της δεκαετίας στο 1,614% με πτώση 0,12%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •