Ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα του Ερντογάν

Το κυβερνών ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, διέγραψε τη Δευτέρα από μέλος του τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τρία ακόμα σημαντικά στελέχη.

Οι άλλοι τρεις που διεγράφησαν είναι ο Αϊχάν Σεφέρ Ουστούν (Ayhan Sefer Üstün), επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Αμπντουλάχ Μπαστζί (Abdullah Başçı) και ο βουλευτής Μαγνησίας (Μανίσα) Σελτζούκ Οζντάγ (Selçuk Özdağ).

Οι διαγραφές των τεσσάρων αποφασίστηκαν ύστερα από τετράωρη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος και ενώ πληθαίνουν οι φήμες ότι πλησιάζει η ώρα διάσπασης του AKP και δημιουργίας νέου κόμματος με «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Ηγέτης του νέου κόμματος, που θα διασπάσει το AKP και θα αμφισβητήσει την αυτοκρατορική εξουσία του Ερντογάν, είναι ο Αλί Μπαμπατζάν, ιδρυτικό μέλος του AKP και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Αλί Μπαμπατζάν παραιτήθηκε από το AKP στις 8 Ιουλίου.

Στο πλευρό του Μπαμπατζάν έχει συνταχθεί και ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ λέγεται ότι και ο Νταβούτογλου είναι μαζί τους.
Για αυτές τις εξελίξεις σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως. Διαβάστε: Σχέδιο ανατροπής Ερντογάν «από μέσα» με αποστασία

Πηγή:tribune.gr

  •  
    6
    Shares
  •  
  •  
  • 6
  •