Επιλεκτικές τοποθετήσεις σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη ολοκλήρωσε ο γενικός δείκτης για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 874,34 μονάδες με άνοδο 0,54%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 65,66 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 6,12 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 63 έκλεισαν ανοδικά, 50 πτωτικά, και 78 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καταγράφοντας υψηλό στις 879,33 μονάδες. με τους επενδυτές να προβαίνουν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις, κυρίως σε μη τραπεζικές μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στην σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισαν οι μετοχές των Cenergy, Γεκ Τέρνα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρα, Άβακα, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ενώ πιέσεις ασκήθηκαν σε αυτές των ΟΛΠ και Κέκρωπα.

Πακέτα συνεδρίασης

Νέα προσπάθεια να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα κατέβαλε και σήμερα ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 884 μονάδες, και η στήριξη στις 820 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με ελαφρώς θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (24,75 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (33,17 εκατ. τεμάχια). Στο εξηντάλεπτο γράφημα, ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε  πάνω από την στήριξη του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών (868 μονάδες), καθώς κι αυτών των πέντε και δέκα ημερών, εμφανίζοντας σαφή αδυναμία να κλείσει για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από το επίπεδο των 876 μονάδων, με τις επόμενες δύο συνεδριάσεις να κρίνονται κρίσιμες, κυρίως στο εάν θα προσπαθήσει εκ νέου να κινηθεί ανοδικά και να κλείσει το gap που δημιουργήθηκε στις 878 μονάδες.

Διατηρεί την ανοδική του τάση ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, ολοκληρώνοντας στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, όπου ενδεχομένως στις επόμενες συνεδριάσεις να πραγματοποιήσει διόρθωση, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και την στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 2,82 ευρώ με κέρδη 2,92%, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με την μετοχή να κλείνει σ το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, όπου ενδεχομένως στις επόμενες συνεδριάσεις να πραγματοποιήσει διόρθωση, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,9337 ευρώ, και η στήριξη στα 2,4564 ευρώ.

Η μετοχή της Γεκ Τέρνα έκλεισε στα 6,54 ευρώ με κέρδη 5,14%, ολοκληρώνοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 7,4355 ευρώ, και η στήριξη στα 6,0347 ευρώ.

Η μετοχή του Ελλάκτωρα έκλεισε στα 2,125 ευρώ με κέρδη 3,41%, με το σήμα αγοράς να παραμένει για δεύτερη διαδοχική μέρα, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,53 ευρώ,  και η στήριξη στα 1,8681 ευρώ.

Αρνητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα για την πλειοψηφία των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του δεκαετούς να καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό και να διαμορφώνεται στο 2,006% με πτώση 0,25%, ενώ αυτή του πενταετούς διαμορφώθηκε στο 1,029% με πτώση 2,46%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.