Τι είναι αυτό που έκανε την διαφορά σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 859,12 μονάδες με κέρδη 0,80%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 107,7 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 10,5 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 71 έκλεισαν ανοδικά, 41 πτωτικά, και 79 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά τις ήπιες διακυμάνσεις που καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, το αγοραστικό ενδιαφέρον ενισχύθηκε στο δεύτερο μισό οδηγώντας τον γενικό δείκτη στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 859,12 μονάδων. Η στάση αναμονής που τήρησαν οι επενδυτές στις προηγούμενες συνεδριάσεις έδειξε σήμερα να περιορίζεται, έπειτα από την έκθεση της Citigroup η οποία αναφέρει την πιθανή αυτοδυναμία της ΝΔ, πυροδοτώντας έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στον όγκο, καθώς ο πραγματοποιηθέν όγκος διαμορφώθηκε σχεδόν στα επίπεδα του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από την αντίσταση των 846 μονάδων (γραμμή ΑΒ), με την επόμενη να βρίσκεται στις 884 μονάδες (γραμμή ΓΔ), παραμένοντας όμως κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να παραμένει σε θετική κλίση, ενώ ο όγκος διαμορφώθηκε για δωδέκατη διαδοχική συνεδρίαση (40,28 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (40,89 εκατ. τεμάχια), έστω κι ελάχιστα, με την στήριξη να παραμένει στις 797 μονάδες (γραμμή ΕΖ).

Ανοδικές τάσεις σήμερα για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ολοκληρώνοντας όμως σήμερα στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.327 μονάδες, και η στήριξη στις 1.158 μονάδες.

Ήπιες διακυμάνσεις σήμερα για τον τραπεζικό δείκτη, όπου στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 828 μονάδες, και η στήριξη στις 716 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη σήμερα για την μετοχή του Σαράντη, η οποία έκλεισε στα 8,98 ευρώ με άνοδο 6,78%, παραμένοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 10,793 ευρώ, και η στήριξη στα 8,5826 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη και για την μετοχή της Βιοχάλκο, η οποία έκλεισε στα 4,39 ευρώ με άνοδο 4,15%, με την μετοχή να διατηρείται πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,664 ευρώ, και η στήριξη στα 4,0664 ευρώ.

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στην μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έκλεισε στα 1,823 ευρώ με πτώση 3,44%, με την μετοχή να ολοκληρώνει για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,1548 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 1,7555 ευρώ.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος προέβη στην αύξηση της τιμής στόχου για την μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 16 ευρώ από 12 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση buy.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,393% με άνοδο 0,43%, και της δεκαετίας στο 2,504% με άνοδο 0,72%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    29
    Shares
  •  
  •  
  • 29
  •