Προβάδισμα του Mondi δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ινδία

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Νάρεντρα Μόντι, ισχυρίστηκε μια ξεκάθαρη νίκη στις εθνικές εκλογές.

Ο κυβερνών συνασπισμός Bajatian Janata του Modi αναμένεται να διαμορφώσει εύκολα εκ νέου κυβερνητικό συνασπισμό με μικρότερους συμμάχους, αλλά τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι το κόμμα κέρδισε 300 έδρες, έναντι 272 εδρών που απαιτούνται για την πλειοψηφία στην κατώτερη Βουλή του κοινοβουλίου.

“Μαζί μεγαλώνουμε”, δήλωσε ο Modi στο Twitter, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. “Μαζί ευδοκιμούμε. Μαζί θα οικοδομήσουμε μια ισχυρή και περιεκτική Ινδία. Η Ινδία κερδίζει και πάλι! ” Οι φετινές δημοσκοπήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε επτά φάσεις από τις 11 Απριλίου, χαρακτηρίστηκαν ως διαγωνισμός για την ψυχή της Ινδίας. Έριξαν την ινδική εθνικιστική κυβέρνηση του Modi, ενάντια σε μια ανόμοια ομάδα κόμματος της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του Κογκρέσου, του οποίου το κοσμικό όραμα έχει σημαδέψει τη χώρα για τα περισσότερα από τα τελευταία 72 χρόνια.

Οι ψήφοι από τις 542 εκλογικές περιφέρειες χαμηλότερης περιθωριοποίησης – ένα μικρότερο από το συνηθισμένο, αφού οι αρχές ανακάλυψαν £1,3 εκατ. σε μη καταγεγραμμένα μετρητά σε ένα σπίτι αρχηγού νοτιοαφρικανικού κόμματος και ακύρωσαν τη δημοσκόπηση εκεί – άρχισαν να υπολογίζονται στις 8:00 τοπική ώρα.

Πηγή:theguardian.com

Φωτογραφία Alan Mizell

  •  
  •  
  •  
  •  
  •