Συμφωνία ΔΝΤ-Αργεντινής για δανειακή στήριξη ύψους 57,1 δισ. δολαρίων

Την αύξηση του δανειακού προγράμματος της Αργεντινής κατά 7 δισ. δολάρια στα 57,1 δισ. δολάρια, αποφάσισαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η κυβέρνηση της Αργεντινής. Με βάση τη συμφωνία αυτή το Ταμείο θα εκταμιεύσει το ποσό των 19 δισ. δολαρίων έως το τέλος του 2019.

Η Αργεντινή δέχθηκε να προχωρήσει σε εμπροσθοβαρή εφαρμογή μέτρων λιτότητας ώστε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1% έως το 2020.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Μάκρι δέχθηκε την απελευθέρωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του πέσο, στο οποίο θα παρεμβαίνει μόνο σε «εξαιρετικές περιπτώσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2018, το πέσο έχει απωλέσει πάνω από το 50% της αξίας του, διολισθαίνοντας στα επίπεδα των 38 ανά δολάριο.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και θα προστατεύσει τους πιο αδύναμους» επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας.

.@Lagarde: #Argentina has developed a strengthened economic plan to bolster confidence and stabilize the economy. I support Argentina’s revised reform plan and believe it will be instrumental to restore confidence and protect the most vulnerable. pic.twitter.com/qmkPCPUfeJ
— IMF (@IMFNews) 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πηγή:cnn.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •