Σχόλιο και εκτίμηση αγοράς

H αντίδραση αν και καθυστερημένα λίγο τελικά ήρθε και ήταν καλή. Συνέχισή της σήμερα απαιτεί να μείνει ο ΓΔ πάνω από το 699, όπου βρίσκεται η γρήγορη καθοδική γραμμή τάσης, προκειμένου να δει ψηλότερα νούμερα άμεσα. Σημειώνουμε ότι χθες ο ΓΔ έκλεισε ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω της στις 705.

Επειδή όμως σε 10λεπτο το ανοδικό μπορεί να θεωρηθεί 5κυματικό, και να έχει λήξει στο χθεσινό υψηλό, τυχόν πτωτική τμήση του 699 θα σημάνει ότι είναι σε εξέλιξη κύμα 2 με πιθανό στόχο τις 694 μονάδες, που είναι και το 61.8% του ανοδικού.

Να σημειωθεί επίσης, ότι πολλά επί μέρους χαρτιά (μεταξύ τους και κάποιες τράπεζες) οφείλουν ακόμα ένα κύμα 5 καθοδικό με νέα χαμηλά που παραπέμπει σε συνέχιση της καθοδικής ταλαιπωρίας.

Για σήμερα

Από κάτω έχουμε τo 694 που είναι το 61.8% του ανοδικού, και η ανοδική γραμμή τάσης, και επίσης έχουμε τη γρήγορη γραμμή τάσης που διέσπασε χθες ενδοσυνεδριακά, και έκλεισε ακριβώς από πάνω της, στο 699. 700.50 είναι το 38% του ανοδικού.

Από πάνω, έχουμε το 706.50 που είναι η επόμενη γρήγορη γραμμή τάσης.

Με δεδομένη την συμπλήρωση του 5κυματικού στο ανοδικό κομμάτι χθες, την πίεση στον δείκτη ΕΕΜ των αναδυόμενων αγορών, καθώς και την εκκρεμότητα καθοδικού εσωτερικού κύματος 5 σε κάποια χαρτιά, σήμερα αναμένεται διόρθωση.

Ο DAX αντέδρασε όπως αναμενόταν μετά την επίτευξη του στόχου της διπλής κορυφής την Παρασκευή. Εδώ θέλει προσοχή, γιατί αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ οι εξωτερικοί κυματικοί στόχοι, τότε οφείλει να επισκεφθεί τη ζώνη των 11800 +/-30μονάδες πριν την συνολική αντίδραση. Όπως γράφτηκε και στο χθεσινό ενημερωτικό, είναι πιθανόν η χθεσινή αντίδραση να είναι Α, να γίνει ένα Β με expanded flat προς τα κάτω, και μετά να έχουμε αντίδραση ουσιαστική μετά και την διαφωνία που ενδεχόμενα θα δημιουργηθεί. Από πάνω έχει το 12195 πρώτο εμπόδιο (γρήγορη γραμμή τάσης).

Νεκτάριος Ιγγλέσης
+306973339249
  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •