Όταν μια απλή ψηφοφόρος έγινε «υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ»

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την Ιθάκη για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι σε μια φωτογραφία από τους πολίτες που τον χαιρέτισαν στο δρόμο, εμφανίστηκε η Μαρία Αντύπα, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο Αχαΐας. Είναι όμως έτσι;

Το είδαμε στα:
thecaller.griefimerida.gr parapolitika.grlykavitos.grpentapostagma.grtriklopodia.gr

Πράγματι στην πρώτη σκηνή εμφανίζεται η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (η γυναίκα με το πουά φόρεμα) που είναι βουλευτής Κεφαλληνίας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι λογικό να βρίσκεται στην εκλογική της περιφέρεια. Αλλά στην άλλη σκηνή, η γυναίκα που χαιρετάει τον Πρωθυπουργό και την παρουσίασαν ως «υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Αντύπα», δεν είναι έχει καμιά σχέση με την Μαρία Αντύπα.

Εκτός από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στα παραπάνω άρθρα, υπάρχει και βίντεο από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου η γυναίκα αναφέρει ότι είναι από την Φλώρινα, «από τις Πρέσπες» όπως την ακούμε να λέει.

Επικοινωνήσαμε με την κυρία Αντύπα και μας απάντησε ότι: «Ήμουν στην παραλία στα Βραχνέικα (παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Αχαΐας) και έκανα μπάνιο όταν ο Τσίπρας χαιρετούσε κόσμο στην Ιθάκη. Δεν είμαι εγώ αυτή η γυναικά. Για του λόγου του αληθές σας στέλνω μια σημερινή φωτογραφία μου.»

Όπως βλέπουμε από την σύγκριση, δεν υπάρχει κάποια ομοιότητα μεταξύ των δύο γυναικών. Ο ισχυρισμός ότι η γυναίκα που χαιρέτησε τον πρωθυπουργό στην Ιθάκη είναι η πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Αντύπα, καταρρίπτεται.

Θοδωρής Δανιηλίδης

Πηγή:ellinikahoaxes.gr

  •  
    35
    Shares
  •  
  •  
  • 35
  •