Το Υπουργείο Παιδείας ανοίγει τον φάκελο του Κολεγίου Αθηνών

Πρόκειται για δικαίωση όλων εκείνων που εδώ και χρόνια πάλεψαν προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη όσον αφορά στην υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, η οποία πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή και η οποία απελύθη εκδικητικά από τη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών το 2012.

Είναι όμως και δικαίωση της δημοσιογραφίας και του zougla.gr, το οποίο ανέδειξε το θέμα αυτό ως μείζον ηθικό αλλά και πολιτικό ζήτημα, στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο αδερφός του Αλέξανδρος, προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών, την επίμαχη περίοδο.

Η καθηγήτρια Φώφη Μπουλούτα είχε συλλάβει επ΄αυτοφώρω τον γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει κατά τη διάρκεια διαγωνίσματος. Σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες αλλά και τον ίδιο τον Νόμο, η καθηγήτρια αφού μονόγραψε την κόλλα του μαθητή, προσέφυγε στη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών για τα περαιτέρω. Από τη στιγμή εκείνη άρχισε η «Οδύσσεια» αυτής της γυναίκας, που την έφερε στα δικαστήρια, προκάλεσε την απόλυσή της, και κατέληξε στον διασυρμό της.

Θυμίζουμε ότι την επίμαχη εκείνη περίοδο αναμένονταν εκλογές με τον Αντώνη Σαμαρά να διεκδικεί την πρωθυπουργία την οποία και κέρδισε.

Πολύ πρόσφατα και με ανάρτηση κειμένου στο Διαδίκτυο από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος, η υπόθεση επανήλθε στην επικαιρότητα. Την ανάρτηση αυτή ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση του τότε διευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών, ο οποίος επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Σήμερα, 20 Αυγούστου, το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι «ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης Φώφης Μπουλούτα για περαιτέρω διερεύνηση».

Ο Υπουργός ζήτησε από τους νομικούς συμβούλους του να υποβάλλουν άμεσα πόρισμα μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων — δηλαδή των πρακτικών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των εγγράφων που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ και των στοιχείων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Πηγή:zougla.gr