Έρευνα για απάτη στα δάνεια άνω των 20 εκατ. δολαρίων του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ

Τα δάνεια μελετώνται εντός των ορίων της έρευνας για το εάν και κατά πόσον ο Κόεν διέπραξε τραπεζική και φορολογική απάτη και παραβίασε τη νομοθεσία για τις προεκλογικές εκστρατείες στις ΗΠΑ, όταν έδωσε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Δεν του έχει ασκηθεί δίωξη μέχρι σήμερα.

Επικαλούμενη πρόσωπα ενήμερα για την έρευνα, η εφημερίδα ανέφερε ότι τα δάνεια χορηγήθηκαν από τις Sterling National Bank και Melrose Credit Union, δύο πιστωτικά ιδρύματα της Νέας Υόρκης που συναλλάσσονται συχνά με εταιρείες ταξί.

Ούτε ο Κοέν ούτε ο δικηγόρος του απάντησαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε σχόλιο. Ο Νίκολας Μπάιας, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μανχάταν, που διεξάγει την έρευνα σε βάρος του Μάικλ Κόεν, παρομοίως απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Απέφυγαν επίσης να κάνουν σχόλια τα δύο πιστωτικά ιδρύματα.

Η έρευνα επικεντρώνεται στο εάν και κατά πόσον ο Κοέν παρουσίασε ψευδή στοιχεία για την αξία των περιουσιακών του στοιχείων ώστε να λάβει τα δάνεια, σύμφωνα με τους Τάιμς. Εξετάζουν επίσης πώς χειρίστηκε τα εισοδήματά του και εάν τα δήλωσε ή όχι στην εφορία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και οι εισαγγελείς θέλουν να απαγγείλουν κατηγορίες μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται δύο πρόσωπα ενήμερα για την πορεία της.

Τα δύο πιστωτικά ιδρύματα κατονομάζονταν στα εντάλματα ερεύνης όταν έγιναν έφοδοι στο γραφείο, στο σπίτι και σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διένεμε, ανέφεραν τα πρόσωπα που είναι ενήμερα για την υπόθεση. Η Στέρλινγκ έχει λάβει κλήτευση από σώμα ενόρκων να παραδώσει έγγραφα που συνδέονται με τα δάνεια, σύμφωνα με τη μία από τις πηγές.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε κατασχέσει έγγραφα και αρχεία στο πλαίσιο της έρευνας, που προέκυψε κατόπιν εισήγησης του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας και προσώπων στο περιβάλλον του Τραμπ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Η Μόσχα διαψεύδει ότι αναμίχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη με τη Ρωσία και χαρακτηρίζει την έρευνα του Μάλερ «κυνήγι μαγισσών».

Πηγή:dikaiologitika.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •