«Σπάει τα κοντέρ» η Κρήτη σε κρατήσεις και έσοδα, σύμφωνα με το Holiday Check

Σημαντική αύξηση σημείωσαν στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι κρατήσεις, αλλά και τα έσοδα των ξενοδοχείων της Κρήτης, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων του Holiday Check, που αφορούν τις γερμανόφωνες αγορές και κυρίως την Γερμανία, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα.

Μάλιστα είναι εξόχως εντυπωσιακό το γεγονός, ότι τα ξενοδοχεία της Κρήτης, απορρόφησαν το 40% των εσόδων της χώρας από τις κρατήσεις μέσω Holiday Check, αφού εισέπραξαν στο 7μηνο 37,4 εκ. €, έναντι 93 εκ. € που εισέπραξε η Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το money-tourism.gr, στο επτάμηνο που μόλις έκλεισε, τα στοιχεία για τα ξενοδοχεία της Κρήτης, έχουν ως εξής:

– Κρατήσεις, αύξηση 17% σε 17.860.

– Διανυκτερεύσεις, αύξηση 13%, σε 165.261

– Έσοδα, αύξηση 19%, σε 37,44 εκ. ευρώ

– Άτομα, αύξηση 18%, σε 43.178.

Οι περιοχές

Ανά περιοχή, τα Χανιά αναδεικνύονται σε «πρωταθλητή», καθώς επέτυχαν αύξηση στις κρατήσεις 62% (!!!) και στα έσοδα 46%, ενώ τα άτομα αυξήθηκαν κατά 75%. Πολύ θετική πορεία στο 7μηνο είχαν η Χερσόνησος, το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος, ενώ ο μοναδικός προορισμός που ήταν στα «κόκκινα» ήταν η Γεωργιούπολη.

Πηγή:zarpanews.gr

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •