Η τουρκική οικονομία «βάλλεται» από τις αποφάσεις Ερντογάν

Έντονες πιέσεις δέχθηκαν σήμερα το τουρκικό χρηματιστήριο και η τουρκική λίρα, έπειτα από την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επανάληψη των δημοτικών εκλογών, καθώς και την αδιάλλακτη στάση του στο θέμα των πυραύλων S-400, και της κυπριακής ΑΟΖ.

Η απόφαση του Τούρκου προέδρου για επανάληψη των δημοτικών εκλογών, σε συνδυασμό με την απόφαση του Donald Trump για αύξηση των δασμών στο 25% στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, δημιούργησε έντονες πιέσεις σήμερα στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, με τον δείκτη BIST 100 να ολοκληρώνει την συνεδρίαση με απώλειες 1,03%, στις 92.982 μονάδες, και με την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του τουρκικού νομίσματος να διαπραγματεύεται στα 6,1093 με κέρδη 2,88%, καταγράφοντας άνοδο από την αρχή του έτους 15,63%.

Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επαναλάβει τις δημοτικές εκλογές, «θορύβησε» τους επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται φιλολαϊκά μέτρα τα οποία θα καθυστερήσουν την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την ανάπτυξη της οικονομίας και την μείωση του πληθωρισμού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύντομα, ίσως και σήμερα, η αρμόδιες αρχές της Τουρκίας για τις εκλογές αναμένεται να αποφασίσουν την επανάληψη των δημοτικών εκλογών.

Πηγή:tribune.gr

  •  
    15
    Shares
  •  
  •  
  • 15
  •