Tραμπ: Δεν παραχώρησα τίποτα στον Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι «δεν παραχώρησε τίποτα» στην ιδιωτική συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.
Σε συνέχεια της συνόδου κορυφής των δύο ηγετών στο Ελσίνκι, ο Τραμπ ανέφερε ότι συζήτησε με τον Πούτιν ένα φάσμα θεμάτων, όπως τις προσπάθειες για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην Μέση Ανατολή και τις κυβερνοεπιθέσεις, αλλά δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια.

Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο Πούτιν έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στον Τραμπ στην κατ’ ιδίαν συνομιλία τους αναφορικά με τη σύρραξη στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επίσης τόνισε ότι συζήτησαν για τη συριακή κρίση.

Εντούτοις, ανώτατοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών και μέλη του Κογκρέσου επισημαίνουν ότι δεν γνωρίζουν τι συζητήθηκε στη συνάντηση των δύο προέδρων και δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση.

«Δεν παραχώρησα ΤΙΠΟΤΕ, μόνο που μιλήσαμε για μελλοντικά οφέλη για τις δύο χώρες», δήλωσε ο Τραμπ με tweet του, κατηγορώντας για ακόμη μια φόρα τα «διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης» για τις «ψευδείς ειδήσεις» αναφορικά με τη συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν.

Παρά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσκάλεσε τον Πούτιν στην Ουάσιγκτον για μια δεύτερη συνάντηση αυτό το φθινόπωρο.

Πηγή:cnn.gr