Στην κορυφή των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών η JinkoSolar και το 2017

Πέρυσι οι παγκόσμιες νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών ξεπέρασαν το φράγμα των 100 γιγαβάτ, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε τις προσδοκίες. Αυτό ήταν καλή είδηση για τους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών, οι οποίοι επωφελήθηκαν από τις τάσεις στην αγορά προκειμένου να διατηρήσουν τα μεγέθη τους και να σχεδιάσουν παραγωγικές επεκτάσεις.

Σύμφωνα με την IHS Markit, η JinkoSolar διατήρησε την πρώτη θέση στον κατάλογο των μεγαλύτερων κατασκευαστών, καθώς παρήγαγε πάνω από 6,5 γιγαβάτ φ/β, ποσότητα αυξημένη κατά 1 γιγαβάτ σε ετήσια βάση. Παρόλα αυτά, τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 22,7% από τα 583 εκατ. δολάρια στα 451 εκατ. δολάρια με την εταιρεία να επικαλείται τις μειωμένες τιμές και την αύξηση του κόστους υλικών ως τους βασικούς λόγους. Όπως δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος, Κανπίνγκ Τσεν, “το περιθώριό μας ήταν 11,3% έναντι 18,1% για το 2016, εν μέρει λόγω της ενισχυμένης συνεργασίας με εταίρους για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης, ιδίως κατά το α’ εξάμηνο του 2017, αλλά και λόγω του κόστους υλικών”.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το pv-magazine, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ήταν σε θέση να απορροφήσουν τα μειωμένα περιθώρια, αλλά το ίδιο δεν ίσχυσε για μικρότερους κατασκευαστές. Για παράδειγμα, η Yingli παρέδωσε πάνω από 3 γιγαβάτ φ/β, αλλά είχε ζημιές 510 εκατ. δολαρίων και απηύθυνε προειδοποίηση για την οικονομική της θέση.

Ακολουθεί ο αναλυτικός κατάλογος με τους κατασκευαστές για το 2017:

Πηγή:energypress.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •