Πτώση του PMI μεταποίησης στην ευρωζώνη, μείωση της ανεργίας

Η στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, έπειτα από την ανακοίνωση του δείκτη PMI για τον κλάδο της μεταποίησης στην ευρωζώνη, με την ανεργία να υποχωρεί για τον μήνα Μάιο. Αναλυτικότερα:

Στην Ισπανία ο δείκτης PMI μεταποίησης για τον μήνα Ιούνιο, παρέμεινε αμετάβλητος στις 53,4 μονάδες (εκτίμηση 53,6 μονάδες) έναντι 53,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ιταλία ο δείκτης PMI μεταποίησης για τον μήνα Ιούνιο, ενισχύθηκε στις 53,3 μονάδες (εκτίμηση 52,6 μονάδες) έναντι 52,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Στην Γαλλία ο δείκτης PMI μεταποίησης για τον μήνα Ιούνιο, υποχώρησε στις 52,5 μονάδες (εκτίμηση 53,1 μονάδες) έναντι 53,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Στην Γερμανία έχουμε τον δείκτη PMI μεταποίησης για τον μήνα Ιούνιο, όπου αναμένεται αμετάβλητος στις 55,9 μονάδες.

Στην ευρωζώνη ο δείκτης PMI μεταποίησης για τον μήνα Ιούνιο, παρέμεινε αμετάβλητος στις 55 μονάδες (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), ενώ ο δείκτης ανεργίας για τον μήνα Μάιο, υποχώρησε στο 8,4% (εκτίμηση 8,5%) έναντι 8,5% τον προηγούμενο μήνα.

Στην Μεγάλη Βρετανία ο δείκτης PMI μεταποίησης για τον μήνα Ιούνιο, ενισχύθηκε στις 54,4 μονάδες (εκτίμηση 54,1 μονάδες) από 54,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •