Με δασμούς έως 300 δισ. δολαρίων απειλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ΗΠΑ

Σε επιστολή που έστειλε την Παρασκευή το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, την οποία διέρρευσαν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε τον Donald Trump ότι θα μπορούσε να προκαλέσει έναν καταστροφικό παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο με τις απειλές του.

Ενώ η επιστολή δεν προέβλεπε συγκεκριμένα μέτρα, η ΕΕ και άλλες μεγάλες οικονομίες «είναι πιθανό» να αντιδράσουν εναντίον ενός μεγάλου αριθμού αμερικανικών προϊόντων, επιβάλλοντας δασμούς ύψους έως και 294 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση των FT την Κυριακή.

Ξεκινώντας μια νέα επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η ΕΕ ήταν «τόσο κακή όσο η Κίνα» όταν πρόκειται να εκμεταλλευτεί την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, μιλώντας σε συνέντευξη στο Fox News την Κυριακή.

Όλα αυτά μετά την απειλή της προηγούμενης Τρίτης για την επιβολή 20% δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, ως απάντηση στην απόφαση της ΕΕ να επιβάλει δασμούς 25% σε περισσότερα από 3 δισ. δολάρια σε προϊόντα των ΗΠΑ, ως αντίποινα στους δασμούς των ΗΠΑ στον χάλυβα και το αλουμίνιο που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

Σε έγγραφο της η ΕΕ προειδοποίησε ότι οι δασμοί θα αποτελούσαν πλήγμα για την οικονομία των ΗΠΑ, και ότι θα προκαλούσαν απώλειες ύψους 13-14 δισ. δολαρίων έναντι του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από www.marketwatch.com

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •