Μέι: Η Ε.Ε. βάζει σε κίνδυνο τους πολίτες μας μετά το Brexit

Οι πολίτες της Βρετανίας θα είναι λιγότερο ασφαλείς εάν η χώρα είναι υποχρεωμένη να αποχωρήσει από βασικές συμφωνίες αστυνόμευσης μετά το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποίησε τους ευρωπαίους ηγέτες η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Τη μετά Brexit εποχή, σύμφωνα με τους ευρωπαίους αξιωματούχους, η Βρετανία γίνεται αυτομάτως «τρίτη χώρα», το οποίο σημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν θα έχει πλέον την ίδια πρόσβαση σε πρωτοβουλίες αστυνόμευσης.

Οι διαπραγματευτές της Ε.Ε. εμποδίζουν τη συμφωνία για την παρακολούθηση των τρομοκρατών και την ανταλλαγή πληροφοριών μετά τον Μάρτιο του 2019, τόνισε η Μέι από τις Βρυξέλλες και κάλεσε τους ηγέτες της Ε.Ε. να λάβουν σοβαρά υπόψη «ποιο είναι το συμφέρον για την ασφάλεια των όλων των πολιτών». Πρακτικά, σύμφωνα με τη Μέι, ένας τέτοιος αποκλεισμός αφαιρεί από τη Βρετανία ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Δεν θα μπορούμε πλέον να μοιραζόμαστε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για άτομα που αναζητούνται, περιλαμβανομένων σοβαρών εγκληματιών», ανέφερε. «Αυτό δεν είναι κάτι που το θέλω και νομίζω ούτε κι εσείς», πρόσθεσε.

Πηγή:naftemporiki.gr