Στην Ελλάδα οι δυνάμεις ευρωσκεπτικισμού είναι πλειοψηφία αλλά καπελώνονται από ηγεσίες ΄μενουμ-ευρωπάκηδων’

Του Θεόδωρου Κατσανέβα.

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά του τελευταίου Ευροβαρόμετρου που διενεργείται για λογαριασμό της ΕΕ, η αρνητική άποψη των Ελλήνων πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση ανερχεται σε επίπεδα της τάξης του 60-80%.
Για το λόγο αυτό, η εντολή άνωθεν προς τα ελεγχόμενα από τις ξενοκρατούμενες Τράπεζες ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι να σταματήσει εντελώς η συζήτηση για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη, ώστε να συγκρατηθεί όσο γίνεται η σαρωτική άνοδος του ευρωσκεπτικισμού, γεγονός που συμβαίνει πλέον σε όλες σχεδόν της Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η απαγόρευση μπορεί να καθυστερήσει το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα αλλά είναι αδύνατο να το αλλοιώσει. όως είναι αδύνατο να συγκρατηθεί για πάντα το ορμητικό ρεύμα ενός ποταμιού.


Οι δημοσκοπήσεις
Οι συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν αλλοιώνουν ολοκληρωτικά την πραγματικότητα. Απλώς την παραποιούν ως ένα βαθμό, έτσι ώστε να είναι κατά πρώτο λόγο αληθοφανείς και κατά δεύτερο, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πελατών τους που δεν είναι άλλοι από τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία κατ’ επέκταση, ελέγχονται από το ευρωκαθεστώς. Επι πλέον διαμορφώνουν τις τάσεις της κοινής γνώμης. Αναδεικνύοντας τυς νικητές πριν την έκβαση του αγώνα, πριμοδοτούν εκείνους που έχει επιλέξει ο πελάτης και χρηματοδότης τους.
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαν πελάτες. Υποχρεώνονται να κάνουν προβλέψεις ανάλογα και με τις επιθυμίες των πελατών τους, αλλά χωρίς να υπερβάλλουν γιατί τότε θα είναι εντελώς αναξιόπιστες.
Πριν από δύο χρόνια περίπου, ο ακραία καθεστωτικός τηλεοπτικός Sky,διέκοψε τη σύμβαση σταθερής συνεργασίας που είχε με την εταιρεία Public Issue όταν η τελευταία στην τελευταία της δημοσκόπηση, έδειξε την άποψη υπέρ της δραχμής να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτήν υπέρ του ευρώ. Η περίπτωση αυτή έγινε μάθημα στην ίδια εταιρεία αλλά και σε όσες άλλες ήθελαν να βάλλουν την αντικειμενικότητά τους πιο πάνω από τη βούληση των πελατών τους.

Σαρώνουν οι Ευρωσκεπτικιστές
Με τα ως άνω δεδομένα, από τις δημοσκοπήσεις από διεθνείς φορείς όπως το Ευρωβαρόμετρο, δημοσκοπήσεις της Gallop, απο ανεξάρτητες ιστοσελίδες, αλλά και από εσωτερική πληροφόρηση, γνωρίζουμε ότι, το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα είναι σαρωτικό. Φυσικά το ρεύμα αυτό θα ήταν συντριπτικά μεγαλύτερο, αν τα καθεστωτικά κεντρικά ΜΜΕ παραχωρούσαν έστω και ελάχιστο χρόνο παρουσίας σε σοβαρούς αναλυτές και καλούς γνώστες της ανάγκης και της θετικής προοπτικής για συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή.
Στα κεντρικά ΜΜΕ ως υποστηρικτές της δραχμής εμφανίζονται είτε άτομα με ελάχιστη γνώση του θέματος, ή εναλλακτικά, εθνομηδενιστές ή υπερφίαλοι εγωκεντρικοί πατριδοκάπηλοι. Ελάχιστες φορές, εμφανίζονται σημαντικοί διεθνείς υποστηρικτές του Grexit όπως ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Hans Werner Zinn, ενισχύοντας έτσι τη δήθεν αξιοπιστία και το κύρος των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Πριν απο τρία χρόνια, ένας από τους περισσότερο επώνυμους κεντρικούς παρουσιαστές ειδήσεων, απολύθηκε από τον Sky μία εβδομάδα περίπου ύστερα από τη συζήτηση με σοβαρό εκπρόσωπο της δραχμής όπου «κάηκαν» και τα μηχανάκια από την αυξημένη τηλεθέαση.
Όπως και στην περίπτωση της Public Issue, αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για όλους του συναδέλφους τους για να μην το κάνουν ξανά. Και δεν το έκαναν φυσικά, γιατί θα καταστρέφονταν οικονομικά. Έτσι η σοβαρή πρόταση για την αμφισβήτηση της ΕΕ και τη συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή, απαγορεύεται να ακούγεται από τα καθεστωτικά κεντρικά ΜΜΕ. Τόσο απλά και απολύτως δημοκρατικά.


Ο ψεύτης και ο κλέφτης στους πρώτους χρόνους χαίρονται
Είναι γνωστό ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τους πρώτους χρόνους χαίρονται. Οι ψεύτες του «πάση θυσία στο ευρώ» που φούσκωσαν με φρούδες ελπίδες τους πολίτες και έκλεψαν την ψήφο τους, αποκαλύπτονται τώρα ύστερα από τη συνεχόμενη απέραντη φτωχοποίηση που μας έχει επιβάλλει το μνημονιακό ευρωκαθεστώς.
Πολίτες και δημόσια πρόσωπα που υποστήριζαν με πάθος την ΕΕ και το ευρώ, έχουν αλλάξει στάση και τοποθετούνται ανοικτά πλέον εναντίον της ευρωκόλασης. Την οποία μόνο οι πραιτοριανοί, οι καθεστωτικοί, οι αδιάβαστοι, οι παραπλανημένοι, οι ψεκασμένοι δε βλέπουν ότι, είναι συνυφασμένη με την “Καιαδοποίηση” της χώρας μας και τη νέα γερμανική κατοχή της, με όπλο το κοινό νόμισμα, την παγίδα χρεόυς, τον έλεγχο των τραπεζών και της οικονομίας.


Όμως όπως συνέβη με το Brexit, με την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, με τις εκλογές στην Ιταλία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, κλπ., κάποτε η πραγματικότητα ανατρέπει τους προγραμματισμούς του μέλλοντος που κάνουν οι σκοτεινοί σχεδιαστές του όπως θα έλεγε και ο Hegel. Τώρα πια, ο Ευρωσκεπτικισμός είναι συντριπτικά πλειοψηφικός στον ελληνικό λαό και αυτό δύσκολα ανατρέπεται.
Το θέμα έχει τεράστιες πολιτικές προεκτάσεις αφού συνδέεται με την αλλοίωση της πραγματικής βούλησης του ελληνικού λαού. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι, πως είναι δυνατόν το τεράστιο ποσοστό του ευρωσκεπτικισμού και το επίσης μεγάλο ρεύμα της δραχμής να μην εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο;
Αν αυτό δεν αποτελεί οξεία παραβίαση των κανόνων της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, τότε ας μη μιλάμε πια για δημοκρατία αλλά για δικτατορία των καθεστωτικών ΜΜΕ, των κατοχικών τραπεζών, την Νέας Τάξης και της Ευρώπης της Γερμανίας.

Θεόδωρος Κατσανέβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
(Τίτλος και Υπότιτλοι : new-economy.gr. Αναδημοσίευση απο το odosdrachmis.gr)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •