Το Πεκίνο καταργεί τη visa και για Έλληνες τουρίστες, στην «Χαβάη της Κίνας»

Η Κίνα έχει επεκτείνει την πρόσβαση χωρίς διαδικασίες θεώρησης (visa) στην Hainan για άλλες 33 χώρες – κυρίως ευρωπαϊκές και νοτιοαμερικανικές, καθώς ο πρόεδρος Xi Jinping επιδιώκει να ενισχύσει τη δημοφιλία των τροπικών επαρχιών της χώρας τουστους ξένους τουρίστες.

Νέοι κανονισμοί που επεκτείνουν τα ταξιδιωτικά προνόμια σε 59 κράτη τίθενται σε ισχύ τον Μάιο, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την κρατική μεταναστευτική διοίκηση. Οι τουρίστες από αυτές τις χώρες μπορούν να εισέλθουν στην επαρχία ως άτομα χωρίς θεώρηση και να παραμείνουν για 30 ημέρες – είναι κι αυτό μια αλλαγή σε σχέση με τους προηγούμενους κανόνες που απαιτούσαν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν σε ομάδες και να μένουν όχι περισσότερο από 21 ημέρες.

Οι χώρες που προστέθηκαν στον κατάλογο εκείνων που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Πολωνία, το Κατάρ κλπ.

Η αλλαγή αναμένεται να βοηθήσει ώστε «να διευρυνθεί περαιτέρω το άνοιγμα της τουριστικής βιομηχανίας και αυτή να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από το εξωτερικό για να ταξιδέψουν στη Hainan», ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, προσθέτοντας ότι η κίνηση θα προωθήσει την αεροναυπηγική βιομηχανία, τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που αυτή η κινεζική επαρχία – συχνά αναφέρεται ως η «Χαβάη της Κίνας» – προσπαθεί να διαχειριστεί ένα δημοσιονομικό χάσμα, αλλά και τα προβλήματα χρέους του μεγαλύτερου ομίλου HNA Group, το οποίο αντιμετωπίζει πιέσεις από τους πιστωτές.

Πηγή:newmoney.gr

  •  
    7
    Shares
  •  
  •  
  • 7
  •