Το καλύτερο «ράλι» από το 1990 κατέγραψε το αλουμίνιο

Το αλουμίνιο υποχώρησε σε σχέση με άλλα μέταλλα, ολοκληρώνοντας το καλύτερο «ράλι» του σε σχεδόν τρεις δεκαετίες, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων στην United Co Rusal, τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμινίου στον κόσμο εκτός Κίνας. Ο ψευδάργυρος υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το ελαφρύ μέταλλο υποχώρησε κατά 0,4% κι έφτασε στα 2,241 δολάρια τον μετρικό τόνο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων στις 12:05 μ.μ. στη Σαγκάη, αφού πλησίασε το πενταετές υψηλό την Τετάρτη. Το μέταλλο σημείωσε άνοδο κατά ποσοστό άνω του 10% τις τρεις τελευταίες ημέρες, καθώς τα δασμολογικά μέτρα εναντίον της ρωσικής επιχείρησης τράνταξαν τις αγορές. Ο δείκτης σχετικής αντοχής 14 ημερών ξεπέρασε την Τετάρτη το 70, σημάδι ότι τα κέρδη ενδέχεται να είναι ήδη πολύ υψηλά.

Οι συνέπειες των διαταραχών στα αποθέματα της Rusal – που ισοδυναμούν με περίπου το 17% της παγκόσμιας παραγωγής εκτός Κίνας – εξακολουθούν να έχουν τη δική τους λογική. Με όλα τα τμήματα του κλάδου να αξιολογούν στη νομική και οικονομική έκθεσή τους τις κυρώσεις, η Glencore Plc δήλωσε την ύπαρξη ανωτέρας βίας στην εκπλήρωση ορισμένων συμβάσεων αλουμινίου, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Σε διάσκεψη στις ΗΠΑ, ο Roy Harvey, διευθύνων σύμβουλος της Alcoa Corp., δήλωσε ότι πιθανώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στη συνέχεια, είτε στις Η.Π.Α., είτε στην Κίνα είτε αλλού.

Πηγή:newmoney.gr

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •