Ρωσία και Κίνα έτοιμες για συμβατικό ή πυρηνικό πόλεμο με ΗΠΑ, αν χτυπήσουν Βόρεια Κορέα

Oπως ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών ‘Οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας είναι πράξη πολέμου και ισοδυναμούν με ολοκληρωτικό οικονομικό αποκλεισμό σε βάρος της χώρας’.

Η απόφαση του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε, με εισήγηση των ΗΠΑ, κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας που προβλέπουν
1. την απαγόρευση σχεδόν του 90% των εξαγωγών διυλισμένων υποπροϊόντων πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, επιβάλλοντας ετήσιο ανώτατο όριο 500.000 βαρελιών
2. Οριο στις προμήθειες αργού προς τη Βόρεια Κορέα στα 4 εκατομμύρια βαρέλια τον χρόνο.
3. Τον υποχρεωτικό επαναπατρισμό Βορειοκορεατών εντός 24 μηνών

Τι ώθησε τις ΗΠΑ σε στροφή 180 μοιρών

Η στροφή των ΗΠΑ προς οικονομικό αποκλεισμό αντι για επίθεση σε ‘επιλεγμένους στόχους’ της Βόρειας Κορέας, ίσως ειναι μια πράξη που προκύπτει απο στρατιωτική πληροφόρηση που αποκαλύφθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα, απο το Αμερικάνικο περιοδικό Newsweek στις 18 Δεκεμβρίου. Συμφωνα με το Αμερικάνικο Περιοδικό, ‘Η Κίνα και η Ρωσία φαίνεται να σχεδιάζουν να επιτεθούν στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εάν εισβάλουν στον σύμμαχό τους τη Βόρεια Κορέα’!

Πότε αναμένουν πόλεμο Κινέζοι και Ρώσοι
Το Newsweek ανέφερε δύο πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο Αντιστράτηγος Wang Hongguang, πρώην αναπληρωτής διοικητής της στρατιωτικής περιοχής Nanjing της Κίνας. “Ο πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή μέχρι το Μάρτιο του επόμενου έτους”, δήλωσε το Σάββατο ο Wang σε συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα The Global Times, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Την Κυριακή, το έγγραφο ανέφερε τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Song Zhongping, λέγοντας ότι η Κίνα θα μπορούσε να επιτεθεί στις δυνάμεις των ΗΠΑ εάν θεωρηθούν ως απειλή. “Η Κίνα θα πρέπει να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένη για έναν ενδεχόμενο πόλεμο της Κορέας και οι περιοχές της Βορειοανατολικής Κίνας πρέπει να κινητοποιηθούν γι ‘αυτό”, δήλωσε ο Wang. “Αυτή η κινητοποίηση δεν είναι να ξεκινήσει ένας πόλεμος, αλλά για αμυντικούς σκοπούς.”

Να σημειωθεί ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία καταδίκασαν την επιδίωξη πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, αλλά εξέφρασαν επίσης ανησυχία για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος έχει πυγμαχήσει με τον Kim πάνω από το Twitter, θα μπορούσε να πάει σε πόλεμο. “Ο κύριος στόχος των πρόσφατων κοινών ασκήσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι οι Η.Π.Α., οι οποίες έχουν βαλλιστικούς και πυραύλους τύπου ‘κρούζ’ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματική απειλή τόσο για το Πεκίνο όσο και για τη Μόσχα”, δήλωσε ο Song Zhongping σε άλλη συνέντευξή του στο South China Morning Post. “Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κοινά αντι-πυραυλικά γυμνάσια για στρατηγική αποτροπή και θέλουν να πιέσουν τις ΗΠΑ να αποσύρουν την τερματική υπεράσπισή τους από την κορεατική χερσόνησο”, πρόσθεσε.

(Πηγή πληροφοριών: Απόφαση ΟΗΕ, newsmax.com και newsweek.com)

  •  
    81
    Shares
  •  
  •  
  • 81
  •