Τα σχέδια του Βρούτση για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τη διαιτησία

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Μέρος των προθέσεών του για τον ελληνικό αθλητισμό του οποίου ηγείται, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που έκανε με τους αθλητικούς συντάκτες στην αίθουσα Τύπου του OAKA.

Στη διάρκεια της κουβέντας που έκανε μαζί τους, εξέφρασε τη λύπη του για το πανό που είχε αναρτηθεί στην κερκίδα των φανατικών φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Δευτέρας (25/9/2023) με την ΑΕΚ, το οποίο αναφερόταν στο σύνδεσμο των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Bad Blue Boys), μέλη του οποίου εμπλέκονται στη δολοφονία του φιλάθλου της Ένωσης, Μιχάλη Κατσουρή.

Στη συνέχεια μίλησε συνοπτικά για τα σχέδιά του που αφορούν το ποδόσφαιρο και το σύνολο του αθλητισμού της χώρας μας.

Για το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, είπε ότι δεν έχει σκοπό να το καταργήσει. «Εγώ ελέγχω» είπε χαρακτηριστικά.

Για την επαγγελματική διαιτησία η οποία είναι σε εκκρεμότητα από την περίοδο Αυγενάκη, περιμένει να του παρουσιάσουν πρόταση η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη υπουργική διάταξη.

Αποκάλυψε ακόμη ότι τέλη του 2024 θα είναι έτοιμος ο νέος αθλητικός νόμος ο οποίος έχει να αλλάξει από το 1999.

Επί πρόσθετα γνωστοποίησε ότι στο υπουργείο έχει συστήσει 10 ομάδες εργασίες και ζήτησε από τους αθλητικούς συντάκτες να του παρουσιάσουν (αν θέλουν) προτάσεις για τον αθλητισμό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ενδιαφέρουσες ειδήσεις έβγαλε η πρώτη επαφή του νέου αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού με τους δημοσιογράφους.