Πως η απεργία στο Χόλιγουντ αναμένεται να ευνοήσει την μετοχή της Netflix

Στις 2 Μαίου, όταν και ξεκίνησαν απεργία οι σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή θα είχε επιπτώσεις και στην Wall Street, και ειδικότερα στις μετοχές των εταιρειών ψυχαγωγίας, όταν πριν από μία εβδομάδα 160.000 ηθοποιοί αποφάσισαν να κάνουν κι αυτοί απεργία, διεκδικώντας αύξηση μισθών, βελτίωση συνθηκών εργασίας, αλλά και εγγυήσεις ότι δεν θα αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η συμμετοχή των ηθοποιών στην απεργία, που ξεκίνησαν στις 2 Μαίου οι σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ, αποτέλεσε την αιτία ώστε να ξεκινήσει ένα μπαράζ υποβαθμίσεων για τις μετοχές των εταιρειών του θεάματος, όπως για παράδειγμα η υποβάθμιση της μετοχής της Herc Holdings από την Bank of America από Buy σε Sell, λόγω εκτιμήσεων για μειωμένες πωλήσεις στο γ’ τρίμηνο, αλλά και την υποβάθμιση της μετοχής της Cinemark από την JPMorgan από Buy σε Hold, καθώς η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η απεργία θα «περιορίσει» την άνοδο της μετοχής.

Πέραν των δυσμενών όμως εκτιμήσεων λόγω της απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων για τις μετοχές του χώρου του θεάματος, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Netflix δεν θα πληγεί από την απεργία λόγω του «ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος» που του παρέχει το ανεκτέλεστο περιεχόμενο του.

Netflix, Inc. NASDAQGS:NFLX

Η Netflix Inc παρέχει υπηρεσίες ψυχαγωγίες, έχοντας ιδρυθεί το 1997, με την έδρα της να βρίσκεται στο Los Gatos της Καλιφόρνια.

Η εταιρεία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους πραγματοποίησε έσοδα $8,19 δισ. έναντι $7,97 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα $1,49 δισ. έναντι $1,44 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να ανέρχονται στα $1,34 δισ. στο δεύτερο τρίμηνο του έτους από $56,14 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε στις 24/7 στα $428,37 με άνοδο 0,20%, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα $190,04 δισ., πραγματοποιώντας υψηλό 52 εβδομάδων στα $485,0 και χαμηλό τα $211,64, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη 45,27%.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E 44,7, με P/BV 8,3, με EV/EBITDA 33,1, και με Debt/Equity 74,4%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για την τιμή στόχο τους επόμενους δώδεκα μήνες βρίσκονται στα $466,39, με σύσταση Buy.

Όπως διακρίνουμε και στο παρακάτω διάγραμμα, η μετοχή διατηρεί εδώ κι έναν χρόνο την ανοδική της τάση, με την αντίσταση να βρίσκεται στα $571,06 και την στήριξη στα $349,79.

Σύμφωνα με τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης, η μετοχή σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (2-6 εβδομάδων) διατηρεί το σήμα πώλησης, όπως και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (6 εβδομάδες έως 9 μήνες), ενώ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα (άνω των 9 μηνών) παραμένει με σήμα αγορά.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.