Turkey-Erdo

Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες, να δώ που χάνεσαι τις νύχτες

Του Διονύση Αντζουλάτου
Η θριαμβευτική νίκη του Ερντογαν αφού βύθισε σε ανείπωτη θλίψη τα επι εικοσαετία μέντιουμ-χαρτοριχτρες-καφετζούδες κλπ οιωνοσκοπους,που προβλέπουν ασταματητα την ΑΜΕΣΗ οικονομική συντριβή του,ξανάρχισαν το ίδιο γαϊτανακι των προδομένων απ’την ζωή σαχλων μαντεψιων τους !!!
2-Επι χρόνια ονειρευονται ότι ο Ερντογαν θ’αναγκαστει να καταφύγει στην συνδρομή του Δ.Ν.Τ. το οποίο ο ΙΔΙΟΣ έδιωξε με τις κλωτσιές απ’την Τουρκία την οποία λιμαινοταν επι δεκαετίες !!!
3-Διαβάζοντας λοιπόν το φλυτζάνι «βλέπουν» ότι ο Ερντογαν που άντεξε κι αντεπεξήλθε το αστρονομικό κόστος ενός τόσο καταστροφικού σεισμού,θα κατεβάσει τα παντελόνια του στο Δ.Ν.Τ. για πενταροδεκάρες και μάλιστα «σύντομα»…!!!
4-Ναι,ο ετοιμοθάνατος καρκινοπαθής Ερντογαν,σχίστηκε να ξανακερδίσει τις εκλογές για πολλοστή φορά,για να πτωχεύσει την χώρα του στα στερνα χρόνια του και να την παραδοσει στο Δ.Ν.Τ…βρωμίζοντας την υστεροφημία που έκτιζε επι είκοσι (20) χρόνια…είσαστε τοοοσο σαϊνια…λεμε…;)…που βαυκαλιζόσαστε ότι ο Ερντογαν δεν είχε σχεδιασμένη την επόμενη μέρα της νίκης του,ακολουθώντας την δικη σας συνταγή του «πάμε κι όπου βγει»…!!!
5-Μηπως ομως πολυ πιο σύντομα, θα καταθέσει αίτηση ένταξης στους BRICS,η οποία ενδέχεται να γίνει αποδεκτή σε λιγότερο απο τρεις μήνες στην Αυγουστιάτικη συνοδο κορυφής της Νοτιας Αφρικής ???
6-Αφού εσκεμμένα «ξεχνάνε» ότι η Τουρκία συναλλάσσεται ΑΜΕΣΑ με αγορές πληθυσμών τουλάχιστον 800 εκατομμυρίων κι ΕΜΜΕΣΑ δισεκατομμυρίων,που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την Δυση !!!
7-ΦΥΣΙΚΑ δεν αποκλείω ΤΙΠΟΤΕ,ακόμα και την κλήση του Δ.Ν.Τ υπό καποια προϋποθεση,όπως π.χ. ο Ερντογαν να εκτιμήσει επερχόμενη διαστημικη εκτόξευση των επιτοκίων,όποτε μια χαρά θα του έρθει ν’αρμεξει χοντρα και στο maximum το Δ.Ν.Τ με κλειδωμένα επιτόκια !!!
8-Εγώ τουλάχιστον που είμαι πολέμιος του Δ.Ν.Τ. πολυ ευχαρίστως θα κατεφευγα σ’αυτο για να μου πληρώσει τα σπασμένα !!!
9-Καλά,20 χρόνια δεν τους έπεισαν ότι είναι τεράστιου αναστήματος παίκτης-ηγέτης…???
10-Αλλοιμονο αν δε μπορεί να πιάσει στον ύπνο την κοιμωμένη Βουλγαρα και να χρηματοδότησει ΤΖΑΜΠΑ τους οικονομικούς σχεδιασμούς του !!!
11-Και για να καταλάβουμε το ΤΙΤΑΝΙΟ μέγεθος του,αρκεί να επισημάνουμε ότι είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ηγέτης αυτού του αιώνα,που πήγε κόντρα στις εξωθεν υποβολιμαιες συνταγές,μειώνοντας τα δανειακά επιτόκια σε ραγδαία αυξανόμενο επιτοκιακό περιβάλλον,έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει τις αποδόσεις των μικρών και μεσαίων καταθετών,πετώντας στον σκουπιδοτενεκε τους ξένους μεγαλους και υπερχρεωμένους σε συνάλλαγμα επενδυτές,που έσπευσαν άρον-άρον να ξεπουλήσουν τις επενδύσεις τους σε Τούρκους αγοραστές αντί πινακίων φακής,αλλαζοντας δραστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των περιουσιων στην Τουρκια,μέσω της έξυπνης διαχειρισης του προνομιου της έκδοσης του εθνικού νομίσματος της Τουρκικής λιρας !!!
12-Αλλά αυτά φαίνονται μαγικά από τις χίλιες και μια νύχτες για τους λιμοκοντόρους «οικονομολογουντες» της Δύσης,γιατί οικονομολόγοι σίγουρα ΔΕΝ είναι !!!