“Το πετρέλαιο, ο πληθωρισμός και οι χρηματιστηριακοί δείκτες”

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ – Νο 240 – Μάιος 2022

Το κύριο θέμα του τεύχους είναι η αναζήτηση ομοιοτήτων μεταξύ της οικονομικής κρίσης που προκάλεσαν τα δύο πετρελαϊκά σοκ κατά τη δεκαετία του 1970 και της σημερινής εξελισσόμενης κατάστασης. Εξετάζουμε την πορεία βασικών διεθνών οικονομικών δεικτών και βρίσκουμε εξαιρετική ομοιότητα με την πορεία των ίδιων δεικτών σήμερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Σε άλλες σελίδες του τεύχους, εξετάζουμε τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών κατά το 2021. Κατά το έτος αυτό, το ποσοστό των κερδοφόρων εισηγμένων εταιριών έφτασε κοντά στο ιστορικά ανώτερο επίπεδό του. Παράλληλα, καταγράφηκε μια πολύ ισχυρή ποιοτική βελτίωση των χρηματοοικονομικών δεικτών του.

Περιγράφουμε το πρόβλημα που προέκυψε στο “απόλυτο σύστημα” από την έλλειψη τάσης στη χρηματιστηριακή αγορά, κατά τους τελευταίους μήνες και εξηγούμε τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσουμε.

Το τεύχος, όπως κάθε φορά, περιέχει πλήθος άρθρων για τις εισηγμένες εταιρίες και τη χρηματιστηριακή αγορά, σχόλια για την οικονομία και τις διεθνείς αγορές και στατιστικά στοιχεία.

Συνδεθείτε με το τεύχος Νο 240, εδώ. Ως κωδικό, χρησιμοποιήστε το email σας.

(Λόγω τεχνικού προβλήματος στις σελίδες flipbook, το τεύχος, αρχικά κυκλοφόρησε μόνον στη -συνδρομητική- έκδοσή του, σε μορφή ιστοσελίδων.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε την τακτική τρίμηνη έκδοση για την πορεία και τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, η οποία κυκλοφόρησε στις 13 Μαΐου 2022. Δείτε την εδώ (ως κωδικό χρημσιμοποιήστε το email σας).

 
Με εκτίμηση,
Γιάννης Σιάτρας | EuroCapital