Ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Γερμανία και η αδυναμία ανόδου στο Χ.Α.-Τι δείχνει η θεμελιώδης (κι όχι μόνο) εικόνα για ΒΙΟΚΑ, ΜΠΕΛΑ, και ΕΛΣΤΡ

Με νέες απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 889,58 μονάδες με πτώση 0,60%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 50,73 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 1,72 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 41 έκλεισαν ανοδικά, 51 πτωτικά, και 72 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά την προσπάθεια του γενικού δείκτη να κινηθεί ανοδικά στο πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης, πραγματοποιώντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 897,08 μονάδες, δεν τα κατάφερε υποχωρώντας γρήγορα σε χαμηλότερα επίπεδα, με τις πιέσεις να διευρύνονται στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, φθάνοντας έως το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 888,05 μονάδων. Παρά το αρνητικό κλίμα, οι χθεσινές αθρόες ρευστοποιήσεις δεν επαναλήφθηκαν σήμερα, καθώς η σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών διαμορφώθηκε στο 1 προς 1,2.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Η στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά το τελευταίο εξάμηνο περίπου, με εξαίρεση κάποιες μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια και τα αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ δεικτών, σαφώς και υποδηλώνει κάποια προεξόφληση.

Από την μία ο πακτωλός χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, που έχουν ήδη προεξοφληθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, κι από την άλλη ο φόβος ενός νέου καθολικού lock down, το οποίο πιθανόν να αρχίζει ήδη να προεξοφλείται.

Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος, η οποία δεν έχει αναφερθεί ή έχει περάσει στα «ψιλά», κι αυτή δεν είναι άλλη από το νέο συνασπισμό κυβέρνησης που θα προκύψει σε λίγες ώρες στην Γερμανία. Εάν όντος ισχύουν τα δημοσιεύματα περί νέου υπουργού οικονομικών τον κύριο Κριστιάν Λίντνερ, τότε η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα ίσως έρθουν αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής. Ανατρέχοντας λίγα χρόνια πίσω, η kathimerini.com δημοσίευε συνέντευξη του επικεφαλής του FDP (βλ. εδώ), ο οποίος ανέφερε:«Την δημιουργία νόμου περί αφερεγγυότητας για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι χώρες θα πρέπει να μπορούν να εγκαταλείψουν την κοινή νομισματική ζώνη παραμένοντας όμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ενώ όσο αφορά την Ελλάδα, είχε δηλώσει τον Μάιο του ιδίου έτους, «ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει προσωρινά το ευρώ έως ότου η οικονομία της επανέλθει σε ανάκαμψη. Εάν το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, όπως ισχυρίζεται το ΔΝΤ, τότε πρέπει να αναδιαρθρωθεί – και αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός της ευρωζώνης».

Με το χρέος της κεντρικής διοίκησης να ανέρχεται στις 387,3 δισ. ευρώ (βλ. εδώ), αλλά και το ύψους του ελλείμματος (προϋπολογισμός 2022) να ανέρχεται κοντά στα 14 δισ. ευρώ ή 8% επί του ΑΕΠ, τότε η όποια οικονομική ανάπτυξη έλθει θα εξαερωθεί στα νέα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Εξάλλου, η δεύτερη έκθεση με την οποία γνωμοδοτεί για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι θα συνεχιστεί η δημοσιονομική πολιτική που υποστηρίζει την ανάπτυξη με την βοήθεια και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και υψηλές δημόσιες επενδύσεις όπως έχει συστήσει και το Ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Τονίζεται πάντως ότι με δεδομένο το ύψος του δημόσιου χρέους και των υψηλών προκλήσεων βιωσιμότητας μεσοπρόθεσμα πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η συνετή δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να διασφαλιστούν βιώσιμα δημόσια οικονομικά μεσοπρόθεσμα. Στην κατεύθυνση αυτή τονίζεται ότι η Ελλάδα καλείται να επανεξετάζει τακτικά τη χρήση, την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια των μέτρων στήριξης και να είναι έτοιμη να τα προσαρμόσει στις μεταβαλλόμενες συνθήκες όπως απαιτείται…η συνέχεια εδώ.

Πακέτα συνεδρίασης

Υψηλό 52 εβδομάδων

Ανακοίνωση ΕΛΠΕ

Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου ΠΑΪΡΗ

Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου AS Company

Ανακοίνωση Ελλάκτωρ

Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου Aegean

Ανακοίνωση ΔΕΗ

Εταιρικά ομόλογα

Η Profile Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Πληροφορικής σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2596/09.11.2021, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους εκδότες με κινητές αξίες εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα βασικά οικονομικά μεγέθη Γ’ τριμήνου 2021, καθώς και τις εξελίξεις στο τομέα δραστηριοποίησης της.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε Ευρώ 4,8 εκατ. κατά το Γ’ τρίμηνο 2021 και σε Ευρώ 12,8 εκατ. κατά την περιόδο 01.01-30.09.2021 έναντι Ευρώ 2,8 εκατ. και Ευρώ 9,7 εκατ. κατά τις αντίστοιχες περιόδους της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 32,3% συνολικά.

Τα ενοποιημένα κέρδη του Ομίλου προ Φόρων, Χρηματοδοτικων, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε Ευρώ 0,9 εκατ. κατά το Γ’ τρίμηνο 2021 και Ευρώ 3,3 εκατ. κατά την περίοδο 01.01-30.09.2021 έναντι Ευρώ 0,7 εκατ. και Ευρώ 2,5 εκατ. κατά τις αντίστοιχες περιόδους της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 31,6% συνολικά.

Τα ενοποιημένα κέρδη του Ομίλου προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε Ευρώ 0,3 εκατ. κατά το Γ’ τρίμηνο 2021 και Ευρώ 1,3 εκατ. κατά την περιόδο 01.01-30.09.2021 έναντι Ευρώ 0,2 εκατ. και Ευρώ 0,9 εκατ. κατά τις αντίστοιχες περιόδους της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 52% συνολικά.

Τα Κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε Ευρώ 1,5 εκατ. κατά την περιόδο 01.01-30.09.2021 έναντι Ευρώ 0,4 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 240%.

Τα Κέρδη μετά φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε Ευρώ 1,0 εκατ. κατά την περιόδο 01.01-30.09.2021 έναντι Ευρώ 0,3 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 198%.

Τα αναμορφωμένα Κέρδη κέρδη του Ομίλου προ Φόρων, Χρηματοδοτικων, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) (χωρίς να υπολογίζεται η αποτίμηση των δικαιωμάτων προαίρεσης) ανήλθαν σε Ευρώ 3,5 εκατ. κατά την περιόδο 01.01-30.09.2021 έναντι Ευρώ 2,9 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2020.

Τα αναμορφωμένα Κέρδη προ φόρων του Ομίλου (χωρίς να υπολογίζονται αποσβέσεις αύλων στοιχών από εξαγορές και η αποτίμηση των δικαιωμάτων προαίρεσης) ανήλθαν σε Ευρώ 2,0 εκατ. κατά την περιόδο 01.01-30.09.2021 έναντι Ευρώ 0,9 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2020.

Τα αναμορφωμένα Κέρδη μετά φόρων του Ομίλου (χωρίς να υπολογίζονται αποσβέσεις αύλων στοιχείων από εξαγορές και η αποτίμηση των δικαιωμάτων προαίρεσης) ανήλθαν σε Ευρώ 1,5 εκατ. κατά την περιόδο 01.01-30.09.2021 έναντι Ευρώ 0,8 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2020.

Ο δανεισμός του Ομίλου Profile κατά την 30/09/2021 ανήλθε στα Ευρώ 6,9 εκατ., έναντι Ευρώ 4,1 εκατ. που ανερχόταν κατά την 31/12/2020.

Το σύνολο των χρηματικών διαθεσίμων και βραχυπρόθεσμων επενδύσεων του Ομίλου Profile κατά την 30/09/2021 ανήλθαν στα Ευρώ 12,9 εκατ., έναντι Ευρώ 16,0 εκατ. κατά την 31/12/2020.

Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου  Profile την 30/09/2021 ανήλθαν στα Ευρώ 21,3 εκατ., έναντι Ευρώ 21,9 εκατ.  κατά την 31/12/2020.

Η εξάπλωση της πανδημία Covid-19 που έχει ως αποτέλεσμα την παγκόσμια αβεβαιότητα και αναταραχή  της αγοράς καθώς και την λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν επηρέασε σε τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2021. Οι εταιρείες του Ομίλου προσαρμόστηκαν ήδη από το 2020 ανάλογα με την χώρα δραστηριοποίησης τους , στις νέες ιδιαίτερες συνθήκες και η Διοίκηση λαμβάνει διαρκώς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των τμημάτων με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών του Ομίλου και παράλληλα την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών του. Η αύξηση του κόστους ενέργειας δεν αναμένεται να επηρεάσει την λειτουργία της εταιρίας, αφού λόγω της φύσης του τομέα δραστηριότητάς της, δεν συμμετέχει στο κόστος παραγωγής. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα και τις εξελίξεις αναφορικά με την αντιμετώπιση της νόσου στο προσεχές μέλλον καθώς και τη διαρκή και έντονη επισκόπηση της Διοίκησης στις προτάσεις και εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων, υπάρχει η πεποίθηση ότι η εξάπλωση της νόσου δεν θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία του Ομίλου και αναμένεται να επιτευθούν πλήρως οι στόχοι που έχουν τεθεί για το σύνολο του 2021.

U.S. stock markets opened with fresh losses on Wednesday, after the strongest weekly jobless claims numbers in over 50 years stoked fears of an accelerated tightening of monetary policy and prompted investors to take money off the table ahead of the long holiday weekend.

Initial jobless claims plummeted to 199,000 last week, their lowest since 1969, in what was interpreted as a sign of an increasingly strong labor market where companies are having to work hard to keep staff. Continuing jobless claims rose, however.  Core durable goods orders also held up well in October, and September’s numbers were revised moderately higher, although declines in the more volatile aerospace and defense segments meant that overall durable goods orders registered back-to-back monthly declines for the first time this year.

By 9:40 AM ET (1440 GMT), the Dow Jones Industrial Average was down 143 points, or 0.4%, at 35,670 points. The S&P 500 was down 0.6% and the Nasdaq Composite, which had been hit harder than the other two indices on Tuesday by rising capital market rates, underperformed again with a drop of 1.0%.

On a heavy morning for data, gross domestic product growth in the third quarter was also revised down marginally to an annualized rate of 2.1% from an initial estimate of 2.2%, with an eye-catching rise in wholesale inventories that testified to the mad scramble for goods ahead of the holiday season.

Even that scramble hasn’t been enough to save some retailers, however. Gap and Nordstrom joined Urban Outfitters, Best Buy and Abercrombie & Fitch in falling heavily after reporting a quarter characterized by higher costs, thinner margins and risks of product shortages in the next few weeks. Gap stock fell 20% and Nordstrom stock fell 23%.(Geoffrey Smith, investing.com)

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones, S&P 500, και Nasdaq διαπραγματεύονται με σήμα neutral. Στην Ευρώπη, και ο δείκτης DAX 30 διαπραγματεύεται με σήμα strong sell, και οι δείκτες FTSE 100 και CAC 40 με σήμα neutral στο ημερήσιο διάγραμμα, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Νέα αδυναμία σήμερα του γενικού δείκτη να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, ολοκληρώνοντας για δεύτερη μέρα κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (902,32 μονάδες), με το σήμα πώλησης να διατηρείται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, και με τον όγκο να διαμορφώνεται χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 930,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 876,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 17,93 εκατ. τεμάχια, έναντι 22,62 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Με απώλειες ολοκλήρωσε την συνεδρίαση και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 2.265 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 2.078 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Συνέχισε και σήμερα την «παράλογη» πορεία του (ελέω ΑΤΤ) ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.795 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη στις 1.263 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Νέες απώλειες κατέγραψε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, με το σήμα αγοράς να ακυρώνεται, τον δείκτη RSI να συνεχίζει να κινείται πτωτικά, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 605 μονάδες, και την στήριξη στις 468 μονάδες. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 13,14 εκατ. τεμάχια, έναντι 15,22 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Η μετοχή της ΒΙΟΚΑ έκλεισε στα 1,50 ευρώ με πτώση 3,85%, συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται από τα μέσα Ιουνίου σε στενό εύρος, παρουσιάζοντας αδυναμία σταθεροποίησης πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (1,53 ευρώ), με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,66 ευρώ, και η στήριξη στα 1,44 ευρώ, με τις εισροές στην μετοχή να εμφανίζονται αισθητά περιορισμένες σήμερα. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 2,5 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός -4,46%

Απόδοση 3μηνου –

Απόδοση 6μηνου +17,19%

Απόδοση από 1/1 +73,41%

Απόδοση 52 εβδομάδων +100%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 1,78 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,66 ευρώ

Καθαρή Θέση 32,6 εκατ. ευρώ (στοιχεία χρήσης εννεαμήνου 2021)

BV 1,36

P/BV 1,10

P/Ettm 10,28

EV/EBITDA* 7,45 (σε 12μηνη βάση)

Καθαρός Δανεισμός/EBITDA* 7,46 (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές –

Ξένα/Ιδία 2,41

ROE +10,87%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 20,87%

Κεφαλαιοποίηση 35,98 εκατ. ευρώ

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ έκλεισε στα 12,54 ευρώ με άνοδο 0,80%, διατηρώντας από τα μέσα του περασμένου Απριλίου την πτωτική της τάση, με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 12,62 ευρώ με την επόμενη στα 12,98 ευρώ, και η στήριξη στα 11,98 ευρώ με την επόμενη στα 11,67 ευρώ, με τις εκροές στην μετοχή να συνεχίζονται. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 197,0 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός -3,91%

Απόδοση 3μηνου -5%

Απόδοση 6μηνου -17,5%

Απόδοση από 1/1 -11,75%

Απόδοση 52 εβδομάδων -13,28%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 16,92 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 12,44 ευρώ

Καθαρή Θέση 1,2 δισ. ευρώ (στοιχεία χρήσης α΄ εξαμήνου 2021)

BV 8,98

P/BV 1,40

P/Ettm 10,90

EV/EBITDA* 7,18 (σε 12μηνη βάση)

Καθαρός Δανεισμός/EBITDA* αρνητικός (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές 96,9 εκατ. ευρώ από 5,49 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021.

Ξένα/Ιδία αρνητικά

ROE +5,5%

Δείκτης Φερεγγυότητας 95,92%

Κεφαλαιοποίηση 1,71 δισ. ευρώ

Η μετοχή της ΕΛΣΤΡ έκλεισε στα 2,64 ευρώ με άνοδο 0,76%, διατηρώντας την μακροπρόθεσμη ανοδική της τάση, καθώς και το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 3,56 ευρώ, και η στήριξη στα 2,54 ευρώ με την επόμενη στον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (2,41 ευρώ), με τις εκροές στην μετοχή να εμφανίζονται μειωμένες σήμερα. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 27,4 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +9,09%

Απόδοση 3μηνου +14,78%

Απόδοση 6μηνου +56,21%

Απόδοση από 1/1 +98,50%

Απόδοση 52 εβδομάδων +164%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 2,82 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,97 ευρώ

Καθαρή Θέση 76,19 εκατ. ευρώ (στοιχεία χρήσης α’ εξαμήνου 2021)

BV 4,14

P/BV 0,64

P/Ettm 4,33

EV/EBITDA* 4,84 (σε 12μηνη βάση)

Καθαρός Δανεισμός/EBITDA* 2,28 (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές -9,5 εκατ. ευρώ από 8,0 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021.

Ξένα/Ιδία 0,57

ROE +13,59%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 54,71%

Κεφαλαιοποίηση 48,6 εκατ. ευρώ

*Δείκτης Φερεγγυότητας είναι η ικανότητα μιας εταιρείας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, κυρίως σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Όσο μεγαλύτερος ο εν λόγω δείκτης, τόσο περισσότερο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η εταιρεία.

*EV/EBITDA: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αξίας μιας εταιρείας με βάση τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων, και αποσβέσεων). Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμοδείκτης EV/EBITDA τόσο υπερτιμημένη μπορεί να θεωρηθεί μια εταιρεία, ενώ όσο χαμηλότερος τόσο υποτιμημένη (κάτω του 8x).

*Καθαρός Δανεισμός/EBITDA: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης δείχνει πόσα χρόνια θα χρειαζόταν μια εταιρεία να αποπληρώσει το χρέος της εάν το καθαρό χρέος και το EBITDA διατηρούνταν σταθερά. Επίσης, λαμβάνει υπόψιν την ικανότητα μιας εταιρείας να μειώσει το χρέος της, Ο συγκεκριμένος αριθμοδείκτης, συνήθως όταν είναι υψηλότερος του 4 αποτελεί προειδοποίηση, κι αυτό διότι μια εταιρεία είναι λιγότερο πιθανό να είναι σε θέση να διαχειριστεί το χρέος της, και συνεπώς λιγότερο πιθανό να αναλάβει επιπλέον χρέος που απαιτείται για την ανάπτυξη της.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,510% με πτώση 2,95%, και του δεκαετούς στο 1,358% με πτώση 1,02%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem