Επιλεκτικό παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χ.Α.-Τι δείχνει η θεμελιώδης (κι όχι μόνο) εικόνα για ΜΠΕΛΑ, ΣΠΙ, και ΜΟΤΟ

Με οριακά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 908,62 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 55,12 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 5,95 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 56 έκλεισαν ανοδικά, 59 πτωτικά, και 51 παρέμειναν αμετάβλητες.

Επιλεκτικό παρέμεινε για ακόμη μία συνεδρίαση το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κινείται στο μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης σε θετικό έδαφος, φθάνοντας στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 912,34 μονάδων, χωρίς όμως να καταφέρει να διατηρήσει το θετικό του πρόσημο, καθώς την τελευταία ώρα της συνεδρίασης ρευστοποιήσεις σε μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης τον υποχρέωσαν να διαγράψει τα κέρδη του και να κινηθεί σε αρνητικό έδαφος, έως το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 907,45 μονάδων, ολοκληρώνοντας τελικά λίγο πριν το κλείσιμο με οριακά κέρδη, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,1.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι  το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του της 1ης Νοεμβρίου 2021 αποφάσισε τη διανομή προσωρινού μερίσματος ποσού 0,20 Ευρώ ανά μετοχή έναντι του καταβλητέου μερίσματος της χρήσης 2021. Σημειώνεται ότι το ποσό προσωρινού μερίσματος χρήση 2021 που θα καταβληθεί ανά μετοχή θα προσαυξηθεί αναλογικά με το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία (380.407 μετοχές) οι οποίες δεν δικαιούνται προσωρινού μερίσματος. Κατόπιν τούτου, το μικτό ποσό προσωρινού μερίσματος χρήσης 2021 που θα καταβληθεί διαμορφώνεται στο ποσό των Ευρώ 0,20068913  ανά μετοχή. Το εν λόγω ποσό υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% επί των μερισμάτων (ήτοι Ευρώ 0,01003446 ανά μετοχή) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 40 και 64 του Νόμου 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167 /23.07.2013) όπως τροποποιήθηκαν από το Νόμο 4646/2019, άρθρο 24 (ΦΕΚ Α 201 /12.12.2019). Συνεπώς το καθαρό πληρωτέο ποσό προσωρινού μερίσματος χρήσης 2021 διαμορφώνεται σε Ευρώ 0,19065467 ανά μετοχή. Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2021 είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021 (record date) για τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. Από την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης του προσωρινού μερίσματος της χρήσης 2021.

Η καταβολή του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2021 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 από την πληρώτρια τράπεζα – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. – ως εξής:

  1. Μέσω των συμμετεχόντων του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), ήτοι Τράπεζες και  Χρηματιστηριακές Εταιρείες, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων.

  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής του προσωρινού μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του προσωρινού μερίσματος θα διενεργείται, μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς για το διάστημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2027.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας από το τέλος του έτους στο οποίο γεννήθηκε η απαίτηση (ήτοι για το παραπάνω προσωρινό μέρισμα χρήσης 2021 της Εταιρείας μέχρι 31-12-2027) και ότι μετά την κατά τα ανωτέρω παραγραφή τους τα τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά  περιέρχονται οριστικά στο  Ελληνικό Δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα εξυπηρέτησης μετόχων της Εταιρείας στα τηλέφωνα: 210-809 4194 (κ. Ιωάννης Δημάκης) και 210-809 4204 (κ. Συμεών Λυμπεράκης).

Πακέτα συνεδρίασης

Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου AlphaTrust ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Υψηλό 52 εβδομάδων

Κατά την 10μηνη περίοδο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2021, οι συνολικές πωλήσεις για τον Όμιλο αυξήθηκαν κατά +7% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο Οκτώβριος 2021 παρέμεινε σε θετικό έδαφος καταγράφοντας αύξηση κατά +0,6% περίπου σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.  Η Ελλάδα και η Κύπρος κατέγραψαν θετική πορεία σε επίπεδο πωλήσεων καθώς τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά και χωρίς την επιβολή νέων μέτρων.

Ωστόσο, η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου οδήγησε τον Νοέμβριο τις αρχές στην Ελλάδα στην επιβολή νέων μέτρων και πάλι στην αρχή της πιο κρίσιμης περιόδου για το λιανεμπόριο όπως έγινε και το 2020 και δημιουργώντας για ακόμα μία φορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στα εμπορικά καταστήματα και όχι στα Super- market και στα Υπερ-market ο ανεμβολίαστος πληθυσμός θα μπορεί να εισέρχεται μόνο με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος.

Στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, τον Οκτώβριο, καταγράφηκε μείωση των πωλήσεων.

  • Η εμβολιαστική κάλυψη στις χώρες αυτές παραμένει εξαιρετικάχαμηλή, ενώ η πολιτική αβεβαιότητα εντείνει το πρόβλημα.

  • Οι μεταβατικές κυβερνήσεις στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα Covid προβαίνουν σε σπασμωδικές κινήσεις επιβάλλοντας εξαιρετικά σκληρά μέτρα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σήμερα, οι πωλήσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία να καταγράφουν διψήφιο ποσοστό μείωσης.

  • Η πτωτική τάση είναι πιθανό να διευρυνθεί καθώς η κατάσταση που επικρατεί στις χώρες αυτές θυμίζει την αντίστοιχη περίοδο πριν την επιβολή lockdown σε Ελλάδα και Κύπρο κατά το τελευταίο 2μηνο του 2020.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα:

Στην Ελλάδα:

Tον Οκτώβριο του 2021, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +2,8% περίπου, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020.

Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- για το δεκάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) είναι αυξημένες κατά +3% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην Κύπρο:

Όλα τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των πελατών στους εσωτερικούς χώρους καθώς και ελέγχου της κατοχής safe pass για τους εισερχόμενους πελάτες.

Οι πωλήσεις κατά τον Οκτώβριο του 2021 εμφανίζονται αυξημένες κατά 15% περίπουσε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Οι πωλήσεις κατά το δεκάμηνο του 2021 είναι αυξημένες κατά +10% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στη Βουλγαρία:

Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με εξαιρετικά σκληρούς νέους περιορισμούς για τη χώρα. Πέραν του περιορισμού του αριθμού των πελατών στους εσωτερικούς χώρους, ξεκίνησαν οι έλεγχοι πιστοποιητικών στους εισερχόμενους πελάτες.

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά -23% περίπου τον Οκτώβριο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το δεκάμηνο του 2021 είναι αυξημένες +6% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η τάση για τον μήνα Νοέμβριο προϊδεάζει δραματική μείωση των πωλήσεων στη Βουλγαρία σε ποσοστό άνω του 50% εάν διατηρηθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν ενώ δεν αποκλείεται το σενάριο του ολικού lockdown.

Στην Ρουμανία:

Από την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου έγινε υποχρεωτική η επίδειξη σχετικού πιστοποιητικού για είσοδο σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Η επιβολή μέτρων οδήγησε τις πωλήσεις του δικτύου να καταγράψουν μείωση κατά –1,6% περίπου τον Οκτώβριο του 2021, παρά την επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος του Ομίλου Jumbo στην πόλη Craiova.

Οι πωλήσεις κατά το δεκάμηνο του 2021 είναι αυξημένες +17% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η τάση για τον μήνα Νοέμβριο προϊδεάζει δραματική μείωση των πωλήσεων στη Ρουμανία σε ποσοστό άνω του 30% εάν διατηρηθούν τα πρόσθετα μέτρα που επιβλήθηκαν και πιθανόν να οδηγήσουν και σε ολικό lockdown.

Συμπερασματικά:

Ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει να καταβάλει κάθε προσπάθεια να ισορροπήσει σε ένα περιβάλλον όπου οι επιβραδυντικοί παράγοντες εντείνονται και δεν αναμένεται να υπάρξει ορατή βελτίωση κατά τους πρώτους μήνες του 2022.

Στόχος της διοίκησης των Jumbo είναι μέσω της κερδοφορίας και της ισχυρής χρηματοοικονομικής της θέσης:

  1. να διαφυλάξει το μοντέλο της Jumbo απέναντι στον καταναλωτή όσον αφορά την σχέση τιμής με το προσφερόμενο προϊόν και

  2. να παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για χρηματική διανομή κάθε χρόνο.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στις 26 Νοεμβρίου θα καταβληθεί με τη μορφή έκτακτης χρηματικής διανομής ποσό μικτό € 0,30 ανά μετοχή ενώ έχει ήδη διανεμηθεί τον Ιούλιο του 2021 ποσό μικτό € 0,47 ανά μετοχή.

Κατά συνέπεια, το συνολικό μικτό ποσό που θα έχει καταβληθεί στους μετόχους έναντι των κερδών της χρήσης 2021, ανέρχεται σε μικτό ποσό 0,77 ευρώ ανά μετοχή, προσαυξημένο κατά 25% σε σχέση με το 2020, το οποίο ανήλθε σε ποσό 0,615 ευρώ ανά μετοχή.

Εταιρικά ομόλογα

Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

International investors are fleeing bonds of riskier Chinese companies at an accelerating clip, with yields on that debt climbing to more than 20%. Lisa Abramowicz @lisaabramowicz1

U.S. stock markets opened mixed on Thursday, unable to add much to Wednesday’s gains that left them at a record high for the third straight day, despite the tailwinds of a relaxed Federal Reserve and a strengthening labor market.

By 9:45 AM ET (1345 GMT), the Dow Jones Industrial Average was down 52 points, or 0.2% at 36,104 points. The S&P 500 was up a little less than 0.1% and the Nasdaq Composite was up 0.2%.

Earlier, the Labor Department had said that initial jobless claims fell to a new post-pandemic low at 269,000 last week. They’re now running at a level that would have been exceptionally low at pretty much any time in recent history except for the presidency of Donald Trump. Other data also signaled no end to strong domestic demand ahead of the holiday season, with imports rising to a new record high of $288.5 billion in September.

The jobless claims data, along with Wednesday’s strong ADP private nonfarm payrolls report, suggest that official employment data on Friday will show a clear re-acceleration in October, after falling to their lowest level in eight months in September. Analysts expect nonfarm jobs to have grown by 450,000 through the middle of last month.

Of more concern were other data, which showed unit labor costs rising 8.3% in the third quarter and productivity falling by 5.0%. Those point to a hardening of inflationary pressures that may yet cause the Federal Reserve to tighten monetary policy faster than it currently wants to.

Among individual movers, Qualcomm stock caught the eye with a 12% gain after reporting record fiscal fourth-quarter sales that underlined its pricing power with key customer segments, such as smartphone makers and the automotive sector. The numbers also helped Nvidia stock rise 5.5% and Advanced Micro Devices stock rise 1.5%.

By contrast, Moderna stock slumped 16% to a four-month low after revising down its estimates for group sales this year, which consist overwhelmingly of its Covid-19 vaccine. That was a sharp contrast with Pfizer which bumped its forecasts for vaccine sales higher earlier in the week. Moderna is struggling to ramp up production of its vaccine.

Also perhaps weighing on sentiment was the approval in the U.K. of Merck’s antiviral Covid-19 pill. While that’s not conceived as an alternative to vaccination, it does point to alternative strategies for containing the disease by national health care systems. Merck stock rose 1.2% to a new all-time high. It’s risen nearly 25% in the seven weeks since announcing the pill’s effectiveness. The news hit rival vaccine makers, taking 7.0% off BioNTech  stock and 5.6% off Novavax stock.

Elsewhere, Etsy stock rose 12% as investors warmed to the idea that the crafts-based e-commerce site could be a big winner this holiday season, due to its reliance on sellers who work largely from home in North America, rather than at the end of supply chains thousands of miles away. Its stock had fallen slightly in after-hours trading on Thursday after it announced mildly disappointing numbers for the quarter through September.(Geoffrey Smith,investing.com)

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones, S&P 500, και Nasdaq διαπραγματεύονται με σήμα strong buy. Στην Ευρώπη, και οι δείκτες DAX 30, FTSE 100, και CAC 40 συνεχίζουν να διαπραγματεύονται επίσης με σήμα strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο γενικός δείκτης, διατηρώντας παρόλα αυτά το σήμα αγοράς, με τον όγκο να διαμορφώνεται χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 911,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 859,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 15,79 εκατ. τεμάχια, έναντι 22,74 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Με οριακά κέρδη έκλεισε στο τέλος και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διατηρεί το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 2.223 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 1.999 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Με απώλειες ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, διατηρώντας την πλευρική κίνηση των τελευταίων συνεδριάσεων, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.518 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη στις 1.354 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος παραμένει με σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 605 μονάδες, και την στήριξη στις 468 μονάδες. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 10,05 εκατ. τεμάχια, έναντι 16,59 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ έκλεισε στα 13,05 ευρώ με άνοδο 0,69%, με τον προβληματισμό να παραμένει, καθώς η μετοχή διατηρεί την μεσοπρόθεσμη πτωτική της τάση, καθώς και το σήμα πώλησης. Η μετοχή λίγο κάτω από το επίπεδο των 13,0 ευρώ δείχνει να βρίσκει ισορροπία, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 12,94 ευρώ και την επόμενη στα 13,59 ευρώ, και η στήριξη στα 12,59 ευρώ, με τις εισροές σταδιακά να αυξάνονται. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 196,0 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός -6,45%

Απόδοση 3μηνου –4,19%

Απόδοση 6μηνου –16,08%

Απόδοση από 1/1 –8,16%

Απόδοση 52 εβδομάδων -2,61%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 16,92 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 12,61 ευρώ

Καθαρή Θέση 1,2 δισ. ευρώ (στοιχεία χρήσης πρώτου εξαμήνου 2021)

BV 8,98

P/BV 1,45

P/Ettm 11,35

EV/EBITDA* 7,48 (σε 12μηνη βάση)

Καθαρός Δανεισμός/EBITDA* αρνητικός (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές 96,9 εκατ. ευρώ από 5,49 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.

Ξένα/Ιδία αρνητικά

ROE +5,50%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 95,92%

Κεφαλαιοποίηση 1,78 δισ. ευρώ

Η μετοχή της ΣΠΙ έκλεισε στα 0,74 ευρώ αμετάβλητη, διατηρώντας; την πλευρική της κίνηση, με το σήμα πώλησης να διατηρείται για δεύτερη διαδοχική μέρα. Η μετοχή συνεχίζει να εμφανίζει αδυναμία κίνησης και σταθεροποίησης πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (0,776 ευρώ), με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,789 ευρώ, και την στήριξη στα 0,719 ευρώ. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 8,2 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός –

Απόδοση 3μηνου –12,43%

Απόδοση 6μηνου +26,50%

Απόδοση από 1/1 +23,33%

Απόδοση 52 εβδομάδων +88,78%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 0,935 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,34 ευρώ

Καθαρή Θέση 2,6 εκατ. ευρώ (στοιχεία χρήσης έτους 2020-2021)

BV 0,27

P/BV 2,75

P/Ettm 94,87

EV/EBITDA* 12,1 (σε 12μηνη βάση)

Καθαρός Δανεισμός/EBITDA* 3,22 (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές -42.855 ευρώ από 796.342 ευρώ το προηγούμενο έτος 2019-2020.

Ξένα/Ιδία 1,0

ROE +2,9%

Δείκτης Φερεγγυότητας 30,96%

Κεφαλαιοποίηση 7,33 εκατ. ευρώ

Η μετοχή της ΜΟΤΟ έκλεισε στα 1,70 ευρώ αμετάβλητη, διατηρώντας την βραχυπρόθεσμη ανοδική της τάση, καθώς και το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,78 ευρώ, και η στήριξη στα 1,44 ευρώ. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 35,7 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +21,43%

Απόδοση 3μηνου +23,19%

Απόδοση 6μηνου +30,77%

Απόδοση από 1/1 +51,79%

Απόδοση 52 εβδομάδων +91,44%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 1,74 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,816 ευρώ

Καθαρή Θέση 15,1 εκατ. ευρώ (στοιχεία χρήσης πρώτου εξαμήνου 2021)

BV 0,52

P/BV 3,29

P/Ettm αρνητικό

EV/EBITDA* 8,36 (σε 12μηνη βάση)

Καθαρός Δανεισμός/EBITDA* 1,78 (σε 12μηνη βάση)

Ελεύθερες ταμειακές ροές 11,0 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.

Ξένα/Ιδία 0,89

ROE -7,66%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 24,18%

Κεφαλαιοποίηση 49,73 εκατ. ευρώ

*Δείκτης Φερεγγυότητας είναι η ικανότητα μιας εταιρείας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, κυρίως σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Όσο μεγαλύτερος ο εν λόγω δείκτης, τόσο περισσότερο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η εταιρεία.

*EV/EBITDA: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αξίας μιας εταιρείας με βάση τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων, και αποσβέσεων). Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμοδείκτης EV/EBITDA τόσο υπερτιμημένη μπορεί να θεωρηθεί μια εταιρεία, ενώ όσο χαμηλότερος τόσο υποτιμημένη (κάτω του 8x).

*Καθαρός Δανεισμός/EBITDA: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης δείχνει πόσα χρόνια θα χρειαζόταν μια εταιρεία να αποπληρώσει το χρέος της εάν το καθαρό χρέος και το EBITDA διατηρούνταν σταθερά. Επίσης, λαμβάνει υπόψιν την ικανότητα μιας εταιρείας να μειώσει το χρέος της, Ο συγκεκριμένος αριθμοδείκτης, συνήθως όταν είναι υψηλότερος του 4 αποτελεί προειδοποίηση, κι αυτό διότι μια εταιρεία είναι λιγότερο πιθανό να είναι σε θέση να διαχειριστεί το χρέος της, και συνεπώς λιγότερο πιθανό να αναλάβει επιπλέον χρέος που απαιτείται για την ανάπτυξη της.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,352% με πτώση 20,83%, και του δεκαετούς στο 1,117% με πτώση 6,65%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem