Η Τουρκία σχεδιάζει να καταλάβει 131 Ελληνικα νησιά, δείχνει απόρρητη έκθεση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες σε άρθρο του εγκυρότατου πολυβραβευμένου Σουηδού δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt στο εγκυρότατο Nordic Monitor, ο τουρκικός στρατός έχει εκπονήσει σχέδιο κατάληψης 131 νησιων, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, των οποίων το καθεστώς οι Τουρκοι μονίμως ‘αμφισβητούν’.
Το σχέδιο σκοπεύει στην κατάληψη τους κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.
Το μυστικό έγγραφο, εν περιληψει παρουσιάζεται σε 16σελιδη παρουσίαση PowerPoint που περιελάμβανε έναν χάρτη με τις ‘αμφισβητούμενες τοποθεσίες’.
Η παρουσίαση φαίνεται να έχει προετοιμαστεί από τις Ακαδημίες Πολέμου και δεν έχει σφραγίδα ημερομηνίας.


Ήταν μέρος μιας μελέτης που επικεντρώθηκε στον συντονισμό μεταξύ των υποκαταστημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο κρίσης μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ και των πιθανοτήτων εναντίον του καθενός σε μια σειρά διαφορών στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο. Η παρουσίαση μιλά για το πώς ο τουρκικός στρατός θα κινηθεί για να καταλάβει τα νησιά με την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων από τον αέρα και τη θάλασσα. Το μυστικό έγγραφο βρέθηκε θαμμένο στα παραρτήματα ενός φακέλου υπόθεσης στη Σμύρνη. Ο εισαγγελέας Okan Bato φαίνεται να έχει ρίξει την μπάλα ενσωματώνοντας το μυστικό σχέδιο στο αρχείο αποδεικτικών στοιχείων όταν έπρεπε να κάνει μια σύντομη σημείωση και να το αφήσει σε ένα χρηματοκιβώτιο στο δικαστήριο. Τέτοια έγγραφα μπορούν να αναθεωρηθούν μόνο σε κλειστό δικαστήριο υπό την προεδρία ενός δικαστή. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης με έναν άλλο εισαγγελέα, τον Cihat İpekçi , στην Άγκυρα σε άλλη υπόθεση. Αυτός ο εισαγγελέας αγνόησε επίσης την ευαισθησία του εγγράφου.
Το σχέδιο στοχευει στην καταληψη με μοναδες καταδρομών 131 νησιών μεταξύ των οποίων 13 στις Οινούσσες 18 στους Αρκιους, στην Κάλυμνο, 15 στην Ψέριμο , 12 στην Καλόλιμνο, 2 στο Φαρμακονήσι , 10 στο Γυαλί,  2 στη Στρογγύλη και 24 τοποθεσίες γύρω από την Κρήτη. Η μελέτη βασίστηκε σε διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση νησιού Ίμια, η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου το 1996. Η έκθεση υπογράμμισε ότι η κρίση Kardak κατέστησε σαφές ότι οι μικρότερες μονάδες δύναμης θα ήταν καθοριστικές για τις επιχειρήσεις στο μέλλον . Προβλέπει χρηση τόσο της  Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων, που ελέγχεται άμεσα από το Γενικό Επιτελείο, όσο και από την ελίτ μονάδα τουρκικού ναυτικού, Underwater Offense ( Su Altı Taarruz ή SAT), που θα κινητοποιηθούν σε συντονισμό από τη θάλασσα σε ταχύπλοα και στον αέρα μέσω βοηθητικων μηχανήματων για τον έλεγχο των στοχευμένων νησιών και νησιών. Περισσότερα στο  Nordic Monitor.

Τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα, οτι η προσπάθεια της Τουρκίας για δήθεν ‘αποστρατικοποίηση’ των Ελληνικών νησιών, αποτελούν τμήμα ενος συντονισμένου σχέδιου πολέμου και κατάληψης Ελληνικού εδάφους, και φέρνουν στην επικαιρότητα την αναγκαιότητα αγοράς απο την Ελλάδα, Φρεγατών και Αεροπλάνων για την διασφάλιση της Εθνικής ανεξαρτησίας και ειρήνης στο Αιγαίο.

new-economy.gr

πηγη φωτο Nordic Monitor