Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για e-shop

Ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων λιανικής, προανήγγειλε για τις αρχές του 2021 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που θα «τρέξει» μέσα στις επόμενες ημέρες και επιδοτεί την αγορά εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων για τον κλάδο της εστίασης.

Σημείωσε δε, πως δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα οι εξωτερικές θερμάστρες.

«Μπορεί ο επιχειρηματίας να τις είχε αγοράσει από το πρώτο lockdown και τώρα απλώς να προσκομίσει ό,τι τιμολόγια έχει και να πληρωθεί».

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως πέραν του αυριανού ανοίγματος των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη δεν έχουν αποφασιστεί άλλες ημερομηνίες.

Ωστόσο, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία.

«Δεν είναι στην πρόσθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία – φυσαρμόνικα» είπε ο κ. Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μέσα στην εβδομάδα και ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης.

Δηλαδή αν κάποιος που έχει λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή απολύσει εργαζόμενο, υποχρεούται να τον επαναπροσλάβει και θα του επιβληθεί και πρόστιμο.

Για τον στον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας, δήλωσε ότι το 50% των χρημάτων θα είναι μη επιστρεπτέο, ενώ επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος.

πηγή:cnn.gr