Γιατί δεν ανησυχεί η σημερινή πτώση στο Χ.Α.-Τεχνική εικόνα Cenergy, Ελάστρον, και ΕΛΧΑ

Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 632,63 μονάδες με πτώση 1,24%, πραγματοποιώντας όμως εβδομαδιαία κέρδη 2,43%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 24,10 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 3,82 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 21 έκλεισαν ανοδικά, 67 πτωτικά, και 93 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά τα αρχικά κέρδη του γενικού δείκτη, όπου και κατέγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 641,47 μονάδες, βρέθηκε γρήγορα σε αρνητικό έδαφος, με τις πιέσεις να διευρύνονται στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, υποχωρώντας έως το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 631,14 μονάδων.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Η αδυναμία του γενικού δείκτη να διατηρηθεί πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών ήταν εμφανής στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ενισχύοντας τις πιθανότητες για υποχώρηση προς χαμηλότερα επίπεδα, διατηρώντας όμως έστω και οριακά το σήμα αγοράς. Η σημερινή πτώση μπορεί να θεωρηθεί ως αναμενόμενη λόγω της κατοχύρωσης κερδών, ενώ ο χαμηλός τζίρος που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, υποδηλώνει ότι ο γενικός δείκτης δύσκολα θα κινηθεί την επόμενη εβδομάδα προς την περιοχή των 600 μονάδων, συσσωρεύοντας δυνάμεις για μια εκ νέου προσπάθεια ανοδικής διάσπασης του εκθετικού ΚΜΟ50 ημερών.

Απόδοση μετοχών FTSE25

Αυξήθηκε το ποσοστό των μετοχών του FTSE25 που ολοκλήρωσαν με σήμα αγοράς, με αυτό να διαμορφώνεται στο 32% έναντι 28% την προηγούμενη εβδομάδα, όπου και οι τέσσερις συστημικές παρέμειναν με σήμα πώλησης. Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής παρέμεινε σε υπεραγορασμένα επίπεδα, αποτυπώνοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Απόδοση μετοχών FTSEM

ΙΑΣΩ: Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 Πρόταση από Δ.Σ για την ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Ημερομηνία Προσδιορισμού Δικαιούχων –record date:Δευτέρα, 28Σεπτεμβρίου 2020

Ημερομηνία Αποκοπής –cut-off date:Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η καταβολή του Διανεμητέου Ποσού ανά Μετοχή θα πραγματοποιηθεί: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου2020,από την Τράπεζα Πειραιώς

Η εταιρεία με την επωνυμία “Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία” και τον διακριτικό τίτλο “FF GROUP” (εφεξής η “Εταιρεία”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά την δικάσιμο της 6ης Αυγούστου 2020 επί της αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων της Εταιρείας, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, διατάσσοντας τα κατ’ άρθρον 106Α παρ. 6 του Πτωχευτικού Κώδικα προληπτικά μέτρα, που απαγορεύουν κάθε μέτρο – εκκρεμές ή μη – ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης των πιστωτών κατά της Εταιρείας, την λήψη και εκτέλεση οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου εις βάρος της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της συντηρητικής κατάσχεσης και της εγγραφής προσημείωσης υποθήκης και την κήρυξη της Εταιρείας σε κατάσταση πτώχευσης. Κατόπιν αιτήματος της Εταιρείας εξαιρέθηκαν από τα προληπτικά μέτρα οι εταιρείες χρηματοδοτικών μισθώσεων (η συναλλακτική σχέση με τις οποίες είναι απαραίτητη για την συνέχιση της δραστηριότητας), το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ. Τα προληπτικά μέτρα ισχύουν μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της ανωτέρω αίτησης της Εταιρείας. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 τηςΕπιτροπής, το  υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.

Πακέτα συνεδρίασης

Η εταιρία με την επωνυμία “ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και δ.τ. “ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΑΕΒΕ” ανακοινώνει βάσει του άρθ 1 παρ 5 ΠΔ 82/1996, όπως ισχύει, ότι προτίθεται είτε η ίδια είτε ως μέλος κοινοπραξιών να συμμετάσχει σε διαδικασία διαγωνισμού, που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 8 Ν. 3310/2005 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3414/2005, ήτοι στον ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την “Εκτύπωση και Βιβλιοδεσία Διδακτικών Βιβλίων Σχολικού Έτους 2021-2022 για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης” με αριθμό Διακήρυξης Π571/1.7.2020, που προκήρυξε το υπαγόμενο στην εποπτεία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ν.π.ι.δ. με την επωνυμία “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Ι.Τ.Υ.Ε. ‘’ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ””, με προϋπολογισμό 3.608.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 31.8.2020 και άνοιγμα προσφορών την 4.9.2020. Ανακοινώνεται στις μετόχους-ανώνυμες εταιρίες, που οφείλουν βάσει των διατάξεων του άρθ 8 Ν. 3310/2005, όπως ισχύουν, να έχουν ονομαστικοποιήσει τις μετοχές τους μέχρι φυσικού προσώπου, ότι οφείλουν να παράσχουν στην εταιρία τα προβλεπόμενα από τις ανωτέρω διατάξεις στοιχεία, που βεβαιώνουν την συμμόρφωσή τους με τις ισχύουσες διατάξεις περί ονομαστικοποίησης των μετοχών τους. Γνωστοποιούνται οι κυρώσεις, που προβλέπονται στο άρθ 2 παρ 3 Π.Δ. 82/1996 περί στέρησης των δικαιωμάτων παραστάσεως και ψήφου στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας και κάθε είδους περιουσιακών τους δικαιωμάτων, που απορρέουν από τη μετοχική τους ιδιότητα μέχρι την πλήρη συμμόρφωσή τους με τις ανωτέρω υποχρεώσεις τους.

Η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. («Εταιρεία») σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 8/259/19.12.2002 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα,προχώρησε σε δημοσιοποίηση της Κατάστασης Επενδύσεων με ημερομηνία 30.06.2020. Η Εταιρεία,εντός του 1ου εξαμήνου του 2020 υλοποίησε 4 νέες επενδύσεις (γραφειακοί χώροι και logistics) και ενσωμάτωσε στο χαρτοφυλάκιο της 4 ακίνητα τα οποία προήλθαν από τη συγχώνευση των κατά 100% τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών. Επιπλέον, εντός του 1ου εξαμήνου του 2020, η Εταιρεία σύνηψε σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης για το ακίνητο επί της οδού Μιχαλακοπούλου αρ. 80. Ως εκ τούτου, η συνολική αξία αποτίμησης των 63 επενδυτικών ακινήτων της Εταιρείας την 30.06.2020, ανερχόταν στα 271,0εκ. ευρώ έναντι 163,6 εκ. ευρώ των50 επενδυτικών ακινήτων, κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η Εταιρεία συνεχίζει δυναμικά να επενδύει σε αξιόλογα ακίνητα προστιθέμενης αξίας.

Εταιρικά ομόλογα

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3556/2007 και κατόπιν της από 03.08.2020 σχετικής γνωστοποίησης της εταιρίας «Silchester International Investors International Value Equity Trust», η συνολική άμεση συμμετοχή της «Silchester International Investors International Value Equity Trust» μειώθηκε στις 31.07.2020 από 5,61% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας ή 13.009.018μετοχές που κατείχε σε προηγούμενη γνωστοποίηση, σε 4,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας ή 11.565.850 μετοχές. Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης την οποία έλαβε από την «Silchester International Investors LLP» («Silchester») η οποία ενεργεί με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων της «Silchester International Investors International Value Equity Trust», διευκρινίζει ότι η «Silchester» εξακολουθεί να κατέχει συνολικό ποσοστό στα δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας υψηλότερα του 10%,μέσω των κάτωθι εταιρειών:

-Silchester International Investors International Value Equity Trust

-Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust

-Silchester International Investors International Value Equity Group Trust

-Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust

-The Calleva Trust

H ΟΠΑΠ Α.Ε. (στο εξής “ΟΠΑΠ”) ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της από 21ης Απριλίου 2020 ανακοίνωσης, η 100% θυγατρική της εταιρεία, OPAP Investment Ltd (στο εξής “OPAP Investment”), απέκτησε από την εταιρεία TCB Holdings Ltd[1] (στο εξής “TCB”) το προσυμφωνηθέν άμεσο μερίδιο 51% στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (στο εξής “SMGC”) που διεξάγεται από την εταιρεία GML Interactive Ltd[2], έναντι συνολικού καθαρού (μετά από την αφαίρεση του 36,75% μεριδίου της OPAP στην TCB) ανταλλάγματος ποσού 90,2 εκ. ευρώ πλέον αναλογούντων καθαρών ταμειακών διαθεσίμων ποσού 3,0 εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η OPAP Investment θα καταβάλλει για τα έτη 2020 και 2021 earnouts, υπό τον όρο επίτευξης των κριτηρίων απόδοσης που έχουν οριστεί για την SMGC. Μετά από την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας συναλλαγής, η ΟΠΑΠ συμμετέχει συνδυαστικά με ποσοστό 69% στην SMGC, ενώ διατηρεί ποσοστό συμμετοχής 36,75% στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan εκτός Ελλάδος και Κύπρου, η οποία διεξάγεται υπό την επωνυμία “Betano”. Τέλος, η OPAP Investment θα προβεί (α) στην απόκτηση πρόσθετου έμμεσου μεριδίου 15,48% στην SMGC έναντι συνολικού καθαρού ανταλλάγματος 43,2 εκ. ευρώ πλέον αναλογούντων καθαρών ταμειακών διαθέσιμων (και earnouts για τα έτη 2020 και 2021), η οποία θα οδηγήσει σε συνολική συμμετοχή 84,49% στην SMGC, καθώς και (β) στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της SMGC έναντι ανταλλάγματος 30 εκ. ευρώ, άμα τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και αρχές ανταγωνισμού. Σκοπός είναι η SMGC να λειτουργεί υπό την επωνυμία “Stoiximan” μέσω ξεχωριστού νομικού προσώπου. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το συνολικό καθαρό αντάλλαγμα που έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί για όλες τις παραπάνω αναφερόμενες συναλλαγές, εντός του έτους 2020, ανέρχεται σε 163,40 εκ. ευρώ.

Σημαντικές ήταν οι απώλειες που δημιούργησε ο κορονοϊός στη Lufthansa, η οποία μετρά απώλειες δισεκατομμυρίων, με τον αριθμό επιβατών της να μειώνεται στο 4%, ενώ οι προβλέψεις για επιστροφή στην κανονικότητα κάνουν λόγο για το 2024. Τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο πέταξαν 96% λιγότεροι επιβάτες με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία από ό,τι το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Ο κύκλος εργασιών για το ίδιο διάστημα μειώθηκε κατά 80%, από 9,6 δις ευρώ στα 1,9 δις ευρώ. Από αυτά τα 1,5 δις ευρώ εισπράχθηκαν για μεταφορές εμπορευμάτων και για την παροχή τεχνικών υπηρεσιών σε άλλες εταιρείες. Η συνέχεια εδώ.

Munich Re: Berenberg analyst Kathryn Fear maintains his Buy rating on the stock. The target price is unchanged and still at EUR 306.

Siemens: In his latest research note, analyst Sven Diermeier confirms his recommendation. The broker Independant Research is keeping its Neutral rating. The target price has been revised upwards and is now set at EUR 114, compared with EUR 104 previously.

Merck: Wimal Kapadia from Bernstein retains his Neutral opinion on the stock. The target price remains unchanged at EUR 115.

Beiersdorf: Berenberg analyst reiterate his Sell rating on the stock. The target price remains set at EUR 93.

Adidas: In a research note published by Graham Renwick, Berenberg advises its customers to buy the stock. The target price is increased from EUR 250 to EUR 290.

Vonovia: Hauck & Aufhauser downgrades his rating from Buy to Neutral. Previously set at EUR 56, the target price has been raised to EUR 61.

Lufthansa: Rishika Savjani from Barclays retains his negative opinion on the stock with a Sell rating. The target price is lowered from EUR 4.50 to EUR 4.30.

Danone: Deutsche Bank is less optimistic about the stock and is readjusting downwards his opinion. The broker’s analyst Tom Sykes is now Neutral. The target price is decreased from EUR 85 to EUR 64.

UniCredit: In a research note, Credit Suisse analyst Adrian Cighi has maintained his recommendation on the stock with a Buy rating.. The target price is decreased from EUR 11 to EUR 9.50.

Vinci: Already positive, the research from JP Morgan and its analyst Elodie Rall still consider the stock as a Buy opportunity.. The target price has been revised upwards and is now set at EUR 95, compared with EUR 92 previously.

U.S. stock markets opened lower on Friday after a modestly better-than-expected jobs report for July failed to allay concerns that the economic recovery may be stalling. The U.S. created 1.763 million jobs in the month through mid-July, down from a revised 4.791 million in June. While that was marginally stronger than the 1.60 million average forecast, and while it was a relief after an alarmingly weak report on private payrolls from ADP earlier in the week, it still pointed to a clear loss of momentum in the labor market last month, when a surge of Covid-19 infections across the south and west of the U.S. forced a number of states to freeze or even partially reverse their economic reopening plans. By 9:35 AM ET (1335 GMT), the Dow Jones Industrial Average was down 73 points, or 0.3%, at 27,314 points. The S&P 500, which has closed in this week on a new all-time high, retreated 0.3%, while the Nasdaq Composite fell 0.2%. The jobs report was unable to lift the gloom created by President Donald Trump’s latest blast at China and by the failure of lawmakers in Washington DC to agree on a new round of relief measures for the economy, most importantly the extension of unemployment benefits for the millions who have last their jobs since March. Trump on Thursday had raised tensions with China again on Thursday by banning U.S. residents from interacting with ByteDance, the owner of the TikTok app, on security grounds. He also issued a similar ban on the WeChat messaging app, which is owned by U.S.-listed Tencent Holdings.(Geoffrey Smith, investing.com)

Στο ημερήσιο διάγραμμα, ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε με σήμα strong buy, με τον δείκτη S&P 500 να διατηρεί το σήμα του σε strong buy, όπως και ο δείκτης Nasdaq. Ο δείκτης DAX 30 διατήρησε το σήμα του σε neutral, με τον δείκτη FTSE 100 να παραμένει με σήμα strong sell, όπως και ο δείκτης CAC 40, όπως διακρίνουμε και στον παρακάτω πίνακα.

Παρέμεινε σε καθοδική τάση ο γενικός δείκτης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και τον δείκτη RSI να μην καταφέρνει ούτε κι αυτή την εβδομάδα να βρεθεί πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί ως αντίσταση. Η αντίσταση βρίσκεται στις 681 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 600 μονάδες. Ο εβδομαδιαίος όγκος διαμορφώθηκε (106,2 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (189,1 εκατ. τεμάχια).

Ο δείκτης FTSE πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 2,29%, με τον δείκτη RSI να παραμένει για ακόμη μία εβδομάδα κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, ο οποίος συνεχίζει να αποδεικνύεται σημαντική αντίσταση, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με τον εβδομαδιαίο όγκο να διαμορφώνεται στα 81,90 εκατ. τεμάχια έναντι 154,5 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.659 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.438 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Ο δείκτης FTSEM πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 3,97%, επιχειρώντας αυτή την εβδομάδα να εξέλθει από την κατάσταση συσσώρευσης, διατηρώντας όμως το σήμα πώλησης, με την στήριξη να βρίσκεται στις 733 μονάδες (γραμμή ΓΔ), και την αντίσταση στις 1.023 μονάδες (γραμμή ΑΒ). Ο εβδομαδιαίος όγκος διαμορφώθηκε στα 11,73 εκατ. τεμάχια έναντι 18,15 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη 2,92% πραγματοποίησε ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος παραμένει με σήμα πώλησης, με τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών να αποδεικνύεται σημαντική αντίσταση για τον RSI. Η αντίσταση βρίσκεται στις 455 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 258 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο εβδομαδιαίος όγκος διαμορφώθηκε στα 77,54 εκατ. τεμάχια έναντι 145,1 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Η μετοχή της Cenergy έκλεισε στα 0,924 ευρώ με πτώση 2,43%, ολοκληρώνοντας κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, παραμένοντας σε κατάσταση συσσώρευσης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,03 ευρώ και η στήριξη στα 0,88 ευρώ, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 77,2 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +3,82%

Απόδοση 3μηνου +2,33%

Απόδοση 6μηνου –35,38%

Απόδοση από 1/1 –31,96%

Απόδοση 52 εβδομάδων –32,65%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 1,51 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,585 ευρώ

Ιδία Κεφάλαια 231,8 εκατ. ευρώ

BV 1,22

P/BV 0,76

ROE 8,71%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 24,22%

Κεφαλαιοποίηση 175,7 εκατ. ευρώ

Η μετοχή της Ελάστρον έκλεισε στα 0,916 ευρώ με πτώση 2,35%, ολοκληρώνοντας για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,98 ευρώ και η στήριξη στα 0,82 ευρώ. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 6,28 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +1,10%

Απόδοση 3μηνου +1,78%

Απόδοση 6μηνου -35,72%

Απόδοση από 1/1 -34,57%

Απόδοση 52 εβδομάδων -38,11%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 1,685 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,60 ευρώ

Ιδία κεφάλαια 64,2 εκατ. ευρώ

BV 3,49

P/BV 0,26

ROE 3,11%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 56,99%

Κεφαλαιοποίηση 16,86 εκατ. ευρώ

Η μετοχή της ΕΛΧΑ έκλεισε στα 1,248 ευρώ με άνοδο 0,65%, ολοκληρώνοντας για δεύτερη μέρα πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, διατηρώντας όμως το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,27 ευρώ και η στήριξη στα 1,20 ευρώ. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 56,03 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +8,90%

Απόδοση 3μηνου +6,67%

Απόδοση 6μηνου -26,59%

Απόδοση από 1/1 -28,28%

Απόδοση 52 εβδομάδων -32,76%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 1,922 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,83 ευρώ

Ιδία κεφάλαια 747,2 εκατ. ευρώ *στοιχεία 2019

BV 1,99

P/BV 0,63

ROE 5,61%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 43,82%

Κεφαλαιοποίηση 468,3 εκατ. ευρώ

*Δείκτης Φερεγγυότητας είναι η ικανότητα μιας εταιρείας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, κυρίως σε μακροχρόνια βάση. Όσο μεγαλύτερος ο εν λόγω δείκτης, τόσο περισσότερο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η εταιρεία.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,208% με πτώση 4,38%, και του δεκαετούς στο 1,007% με πτώση 1,32%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem