Στον «αέρα» οι εαρινές Σύνοδοι ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

Μπορεί να ακυρωθούν οι εαρινές Σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός; Κι όμως, είναι μια πιθανότητα!

Η απόφαση για το εάν θα γίνουν κανονικά, αν θα περιοριστεί το εύρος τους ή εάν θα ακυρωθούν οι εαρινές σύνοδοι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται παγκοσμίως, αναμένεται να ληφθεί τις προσεχείς ημέρες. Αυτό ανέφεραν οι δύο χρηματοοικονομικοί θεσμοί.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι εαρινές σύνοδοι — φέτος ήταν προγραμματισμένο να γίνουν από τις 17 ως τις 19 Απριλίου — προσελκύουν πάνω από 10.000 αξιωματούχους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλους στην Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται η έδρα τόσο του ΔΝΤ όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όμως, καθώς οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ προεξοφλούν ότι ο κοροναϊός θα εξαπλωθεί στην αμερικανική επικράτεια, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα. Μία σκέψη είναι τουλάχιστον ορισμένες από τις εργασίες και τις συναντήσεις να γίνουν μέσω Διαδικτύου, είπαν αξιωματούχοι των δύο διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Επίσημη ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει απλά ότι «αναμένουμε (να ληφθεί) απόφαση για την κλίμακα και το εύρος των εαρινών συνόδων τις επόμενες ημέρες».

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ξεκαθάρισαν χθες πως πρέπει να αναμένεται περαιτέρω εξάπλωση του COVID-19 και παρότρυναν τα σχολεία, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες διοικήσεις σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο να εξετάσουν τη λήψη προληπτικών μέτρων, ιδίως την ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν εξάλλου στους πολίτες να αποφεύγουν γενικά τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Πηγή:newsit.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •