Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον θείο του Γκουαϊδό

Ο θείος του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της Βενεζουέλας, προσπάθησε να μεταφέρει εκρηκτική ύλη C4 στη χώρα, ύστερα από ταξίδι με τον ανιψιό του.

Στην σύλληψη του Χουάν Χοζέ Μαρκέζ, ο οποίος είναι θείος του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαίδο, προχώρησαν οι αρχές της χώρας, καθώς κατά την επιστροφή του – με τον ανιψιό του – από τη Λισαβόνα, βρέθηκαν στην κατοχή του εκρηκτικά. Παρόλα αυτά, πολλά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν δημοσιεύσει την είδηση, κάνοντας απλώς λόγο για «κράτηση».

Ο θείος του Χουάν Γκουαίδο, τον είχε συνοδεύσει στην περιοδεία που έκανε σε διάφορες χώρες προκειμένου να βρει υποστηρικτές ανά τον κόσμο, και συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Καράκας, για «κατοχή επικίνδυνων υλικών». Συγκεκριμένα, ο θείος του Γκουαίδο, είχε κρύψει εκρηκτικά C4 μέσα σε μπαταρίες και κάψουλες αρωμάτων, ενώ φορούσε και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η πλευρά του Γκουαίδο ωστόσο, υποστηρίζει πως ο θείος του «εξαφανίστηκε βίαια από τη δικτατορία» σε μια «δειλή ενέργεια», ώστε να εκφοβίσουν τον Χουάν Γκουαίδο.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας, Ντιοσντάντο Καμπέλο ωστόσο, αποκάλυψε τα στοιχεία της υπόθεσης. «Κρατείται, όχι βίαια εξαφανισμένος, επειδή προσπάθησε να φέρει στη χώρα απαγορευμένα υλικά μέσω πτήσης» ανέφερε ο αξιωματούχος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, δείχνοντας μάλιστα και φωτογραφίες των εκρηκτικών και του αλεξίσφαιρου γιλέκου, το οποίο επίσης θεωρείται παράνομο υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του θείου του Γκουαίδο, εντοπίστηκε επίσης ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης αρχείων, η οποία περιείχε «επιχειρήσεις εναντίον της Βενεζουέλας» καθώς και πληροφορίες για επαφή με μυστικό πράκτορα των ΗΠΑ.

Ο Γκουαίδο ψάχνει υποστήριξη

Ο Χουάν Γκουαίδο πραγματοποίησε το ταξίδι, προς εύρεση υποστηρικτών, παρά το γεγονός πως του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, ενώ όταν έγινε γνωστό πως κατά την επιστροφή του θα διωχθεί ποινικά για την παραβίαση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε λόγο για «άμεση», ενδεχομένως στρατιωτική, «αντίδραση».

Αν και οι κύκλοι που είναι προσκείμενοι στον Γκουαίδο έλεγαν πως καλωσορίστηκε κατά την επιστροφή του στη χώρα, μετέπειτα πληροφορίες και εικόνες αποκάλυψαν πως μάλλον συνέβη το αντίθετο, αφού πλήθος πετούσε πράγματα εναντίον του, κατηγορώντας τον πως είναι υπεύθυνος για τις αμερικανικές κυρώσεις.

Πηγή:sputniknews.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •