Άκαρπες οι συνομιλίες Ρωσίας και Τουρκίας για την Ιντλίμπ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Άγκυρα και Μόσχα συζήτησαν για την κατάσταση στην Ιντλίμπ

«Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώθηκαν στην κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς και στα μέτρα για την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία».
Η Ρωσία και η Τουρκία διεξήγαγαν συνομιλίες στην Άγκυρα, συζητώντας για την κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας ώστε να παρθούν μέτρα για την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών το Σάββατο.

«Η Άγκυρα φιλοξένησε τριμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ διυπηρεσιακών αντιπροσωπειών υπό την ηγεσία των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας, του Σεντάτ Ονάλ και του Σεργκέι Βερσίνιν, με τη συμμετοχή του Ρώσου Ειδικού Προεδρικού Αντιπροσώπου στη Συρία Αλεξάντερ Λαβντρέγιεφ. Στις αντιπροσωπείες συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Eξωτερικών των δύο χωρών, των στρατιωτικών και των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώθηκαν στην κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς και στα μέτρα για την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία. Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Μια μέρα νωρίτερα, το Anadolu ανέφερε ότι η Τουρκία μετακινεί τις ειδικές της δυνάμεις σε παρατηρητήρια στη ζώνη εξουδετέρωσης του Ιντλίμπ.

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •