Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας 700 γιατροί για κατευθυνόμενες συνταγογραφήσεις

Πλήθος κατευθυνόμενων συνταγογραφήσεων από Έλληνες γιατρούς για φαρμακευτικά σκευάσματα της Novartis στο γραφείο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, φέρνουν πρώην στελέχη του φαρμακευτικού κολοσσού από τη μητρική εταιρεία στη Βασιλεία της Ελβετίας αλλά και στη χώρα μας προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τα πρώην διευθυντικά στελέχη της Novartis θα κληθούν να εξηγήσουν την αύξηση που παρατηρήθηκε σε ποσοστό 30%, μετά το 2013, στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση από γιατρούς σε φάρμακα της εταιρείας.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έβαλαν στο μικροσκόπιο τους ένα πρώτο δείγμα 700 γιατρών που αφορά στην επίμαχη περίοδο και ενώ είχε ξεκινήσει το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια πρακτική φέρεται να ακολουθούνταν πέρα από τη Novartis και με άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη «σήκωσε το γάντι» στον άλλοτε στενό της συνεργάτη, εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για τις αιχμές που άφησε σε βάρος της, καταθέτοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με την μεσολάβηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου να νοσηλευτεί σε σουίτα ιδιωτικού νοσοκομείου.

Πηγή:mikrometoxos.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •